Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
torsdag 4. juli 2013
Budapestkake
Denne skulle vert med på enhvert kakebord.
Herlig søt marengskake med bær. Enkel og fort gjort å lage. Bare du har vaniljesaus, vaniljekrem (du kan feks lage DENNE ) og mandler i skapet. Resten er mulig de fleste har fra før.
6 eggehviter
3 dl sukker, sukrin el xylitiol
1 pk vaniljesaus uten koking
1 pk mandelflak
Krem, vaniljekrem og bær til fyllet.
Du starter med å piske eggehvitene stive i en fettfri bolle. Ha i sukkeret litt etter litt og pisk hardt til du får marengs.
Ha i pakken med vaniljesaus og rør forsiktig til alt blander seg godt.
Bruk en langpanne og kle den med bakepapir. Smør bakepapiret med smør, så er det enklere å løsne kaken etterpå. Bre marengsen utover.
Strø over en pakke med mandelskiver.
Stek kaken midt i ovnen på 170 gr i ca 20 min.
Legg et nytt bakepapir på benken og snu kaken med en gang over.
Legg langpannen over kaken og la den ligge til kaken er helt kald.
Pisk kremfløte og bland i 2-3 ss vaniljekrem. Bre over når kaken er kald, og ha i det bær eller frukt du liker. Her er jordbær og blåbær. Du kan også bruke frosne bær, men tin de først å hell av bærsaften, så ikke kaken blir gjennombløt.
Start fra ene langsiden og rull, pass på å rull tett til og begynne med, så du ikke får hull i midten av kaken.
Holder seg godt i kjøleskapet til neste dag.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Fantastisk oppskrift! :)
SvarSlettIkke sant ? Og så farlig god. Skal ha et lite familieselskap snart og lurer på om jeg må lage 2 slike he he
SvarSlettGår det å fryse ned og så tine den opp i kjøleskapet?
SlettTusen takk for svar 👏
Hei, det har jeg dessverre aldri prøvd, gi meg gjerne tilbakemelding om du finner det ut ☺️
SlettKjempefint å fryse denne kaken :)
SlettGår fint å fryse, har laget mange, men da med karamell saus og ikke med bær.
SlettHvordan man pakker kaken inn, før kaken skal i fryseren?
Slettriktig steketid er 170 gr :-)
SvarSlettmente temperatur :-
SvarSlettSteketemperaturen er redigert, takk for tipset :)
SvarSlettHei, en sporsmal fra Nederland, hvor mye gram har dere i Norge i en pk med mandelflakk og vanilljesaus ? sa kan jeg leite her hva jeg kan bruke, kake ser veldig bra ut !
SvarSlettHei, beklager sent svar, jeg har ikke vært "pålogget" på en stund. I en pose mandelflak er det ca 50 gr, men du kan også lage kaken uten det. *En pose med vaniljefyll er ca 56 gr. Litt mer eller litt mindre har ikke noe å si. Lykke til :)
SlettOg bruker du laktolosefri krem i kaken kan den spises av de som har laktoloseinntolerans
SvarSlettDet er sant, jenta vår er laktoseintolerant, så vi bruker det når det er til hjemmebruk. Lager også hjemmelaget vaniljekrem med laktosefri fløte når hun skal spise denne :)
SlettKan det gå an å lage vanilje krem ut av plantebasert piske fløte? Her er det minus melk og glutenfri mat.
SvarSlettHei, ja her bruker vi mye gryr «fløte»
Slett