tirsdag 26. november 2013

Berits brune pinner



Berit brune pinner, går også under navnet colakaker tror jeg. Uansett navn er dette nesten en selvsagthet ved juletider, med en søt smak som gjør at det ikke er nok å spise en...


Sett ovnen på 175 gr.


150 gr romtemp smør
200 gr sukker

2 eggeplommer (spar eggehvitene til pensling)
1 good ss lys sirup
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
300 gr glutenfritt fint mel (jeg bruker semper)


Rør smør og sukker hvitt, dette kan du gjøre for hånd, men det aller enkleste i disse travle tider er å la mikseren gjøre jobben.





Ha i eggeplommene, sirup, natron, kanel og vaniljesukker




Rør dette godt med en sleiv el lign, sikt i melet og rør det sammen. Om deigen er veldig klissete kan du ha i litt mer mel, men pass på å ikke ha i for mye. Deigen er ganske "løs" og det skal den være.




Legg deigen i en pose og legg den i kjøleskapet i ca en halv time, tiden er ikke viktig, bare deigen får "sette" seg litt.




Del deigen i 6 like boller, ha pittelitt mel på bordet og trill de lett til pølser. Deigen skal ikke bearbeides slik som gjærdeig, vær lett på hånden når du triller.
Legg pølsene på stekebrett.




Trykk de litt ned med fingrene, pensle med eggehvite og dryss på hakka mandler og perlesukker. På den nederste er det kun sukker, da vi har barn som ikke liker nøtter, men det går like fint.







Stek de midt i ovnen på 175 gr i 10-12 min. Når du tar de ut fra ovnen ser de litt oppblåste ut, gi de 1 eller 2 min på platen før du skjerer i de. De faller litt sammen, da skal du skjere de i passelige stykker. La de avkjøle helt før du ta de av papiret.

Oppbevar i tett kakeboks.









lørdag 23. november 2013

Julemenn



Det finnes mange varianter av julemenner. Denne er av den myke sorten, deilige med et glas melk til, eller tilogmed med smør og hvitost, ja alt går an...


Julemenner er enkelt å lage, det er få ingredienser og som julekaker flest er det ingen heving og korte steketider.

Denne oppskriften kommer fra min storebror Svein Tore, bare at jeg bruker glutenfritt mel og han bruker hvetemel.

Sett først ovnen på 200 gr.


Du trenger:

500 gr glutenfritt mel (semper bruker jeg)
300 gr sukker
2 ts hjortesalt
6 ss smør

1 dl vann
1 dl melk


Jeg halverer denne oppskriften og det blir da ca 4 stekebrett med julemenn.


Sikt mel i en bolle, ha i sukker, hjortesalt og smør. Smuldre dette sammen, og ha deretter i vann og melk, bland det godt sammen så du får samlet deigen





Du kan gjerne legge deigen i en pose i kjøleskapet om du ikke skal bake med en gang.

Kjevle ut deigen, bruk mel når du kjevler, også veldig lurt å bruke en bakematte, så slipper du at julemennene henger fast. Jeg bruker en liten spatel til å løsne kakene fra underlaget.
Trykk ut med de formene du har. Her er Aurora i sving og hjelper til







Stek kakene midt i ovnen på 200 gr i 6-7 min.


fredag 1. november 2013

Hvitløktriks

 
Hvitløkstriks !!!!
 
Vi du ha den gode hvitløkssmaken, men slippe den verste dårlige ånde ?
Del hvitløken i 2 og pirk ut spiren, det er den som står for den ekle ettersmaken.
 
 
 
 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...