lørdag 16. januar 2016

Kvæfjordkake/Verdens beste




Kvæfjordkake er min favoritt sammen med marsipankake. Her får du både sprø marengs, vaniljekrem og nøtter i samme kake. Heldigvis går det ganske raskt å lage den, så den kan lagest ofte ;)

Bunn:
125 gr mykt meierismør
125 gr sukker
4 eggeplommer (spar hvitene)
125 gr fint glutenfritt mel, jeg bruker semper fin mix
1 ts bakepulver
1 toppa ts vaniljesukker
4 ss melk (gjerne laktosefri)

Marengs:
4 eggehviter
180 gr sukker

Topping:
Mandler

Om du vil bruke hjemmelaget vaniljekrem, husk at den må rekke å avkjøle før du skal bruke den !

Sett bakerovnen på 175 gr.


Start med å piske smør og sukker sammen til det blir lyst og luftig.




Skill eggeplommene og hvitene, ta vare på hvitene. Pisk en og en eggeplomme inn i smørkremen. Pisk godt mellom hver.
Ha i mel, vaniljesukker, bakepulver og melk.
Pisk godt til du har en fin jevn deig.





Sett eggehvitene til pisking......

Når hvitene er stive, skrur du ned tempoet og heller i litt og litt sukker, pisk litt mellom hver gang.

Skru opp igjen mikseren og la den stå å piske mens du gjør klar bunnen.




Smør deigen til bunnen ut over en langpanne med bakepapir (her ble det prøvd en type silikonmatte, det var IKKE bra, bunnen hang fast i den...)
Ikke smør den helt ut i kantene, da kaken vil utvide seg litt under steking




Nå bør marengsen begynne å være klar, et triks er å gni litt marengs mellom fingrene, kjenner du sukkerkorn må den piskes litt til.
Marengsen skal være helt glatt uten antydning til sukker.




Når marengsen er ferdig, bruker du en slikkepott eller spatel og dekker hele kakebunnen med marengs.




Dryss på mandler, grovhakket eller som her der jeg har kjørt mandlene med en stavmikser med kniv




Stek kaken midt i ovnen på 175 gr i 20-25 min




Mens kaken steker, kan du lage til fyllet.
Pisk en liten pk fløte (gjerne laktosefri) til krem.
Lag vaniljekrem feks etter DENNE oppskriften eller kjøp ferdig. Om du lager, har du muligheten til å lage den laktosefri. Bare husk å lag den tidligere eller dagen før så den rekker å kjøle seg ned.

Bland krem og vaniljekrem veldig forsiktig med en slikkepott.
Om du blander for mye vil kremen bli rennende og vanskelig å bruke på kaken.
Det er bedre det er noen "vaniljeklumper"

Dette kan du også med fordel lage klart noen 1-2 timer før du monterer kaken.




Når kaken er avkjølt, snur du den over på et bakepapir. Del kaken i 2.
Legg ene halven med marengsen opp, på et fat.




Smør vaniljekremen forsiktig over.




Legg den andre halven opp på vaniljekremen. 




Da vil kaken se ca slik ut




Kaken holder seg et par dager i kjøleskap



søndag 10. januar 2016

Pitabrød med pulled pork



Vil du ha et superenkelt middagstips ??

Pitabrød fylt med pulled pork.


Kjøp Hatting glutenfrie pitabrød eller lag selv.

Vi gjør det enkelt og kjøper ferdig pulled pork på butikken. Stek pulled pork etter oppskriften på pakken.

Hakk opp agurk, isbergsalat el ennen salat. Mais kan du ha i, sukkererter, tomat, paprika og ellers det du liker

Legg lagvis alt sammen med kjøtt og hvitløksdressing mellom. Dressing "MÅ" du ha :)

Mmmmmm......





fredag 8. januar 2016

New york cheesecake lavkarbo


Perfekt nå etter julen og alle dens utskeielser. Nemlig kake uten mel og hvitt sukker. Denne er både glutenfri og lavkarbo, lavkarbo vil si at det er brukt ingredienser med svært lavt karbohydratinnhold pr 100 gr vare.

Kremete og god blir denne bakte ostekaken.

Bunn: 
2,5 dl fint mandelmel (kjøp ferdig eller skold mandler og mal)
1/2 ts kanel
2 ts tagatesse
en klype salt
2 ss usaltet meierismør
1 stivpisket eggehvite


Sett bakerovnen på 175 gr.




Bland alt lett sammen




Smør deigen tynt ut i en springform med bakepapir. Bruk gjerne baksiden av en skje. Prøv å få deigen litt opp på kantene, så lekker det ikke så lett når du skal ha i fyllet.
Til større form til lavere kake. Har du en 24 cm form eller mindre blir det en liten men høy kake.

Stek bunnen på 175 gr midt i ovnen i ca 10 min. Avkjøl bunnen helt før du heller i ostemassen.

Skru ovnen opp på 260 grader.




Ostemassen:
900 gr kremost (philadelfia funker veldig bra)
1,5 dl seterrømme
2,5 dl tagatesse
2 ts sitronsaft
2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljepulver, eller frøene av 1 vaniljestang
en klype salt
2 eggeplommer
6 hele egg



Ha alt i en bolle og pisk det med mikser så alle klumper blir borte og du får en fin jevn masse






Hell ostemassen forsiktig over bunnen. Sett gjerne formen på en langpanne, det er mulig det kan lekke litt ostemasse til og begynne med.




Stek kaken midt i ovnen på 260 gr i 5 min.

Senk temperaturen til 95 gr og stek videre mellom 1- 1,5 t, alt etter hvor stor form du bruker.

Når kaken er nesten stivnet er den ferdig, den skal "disse" litt i midten, som en karamellpudding. 
Avkjøl kaken og den setter seg og blir fast og fin.

Server gjerne med en saus av bær el lign.

Ostekaken holder seg flere dager i kjøleskap.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...