tirsdag 19. juli 2016

Himmelsk lapskaus



Himmelsk lapskaus er så himmelsk som den høres ut, nettopp fordi du kan ha KUN det du liker i.

Her er en variant med epler, pære, mango, kiwi, mandarin, stjernefrukt, druer og mørke kirsebær.
Hasselnøtter, mandler eller andre nøtter kan du ha i en skål ved siden eller ha det i sammen med frukten.

En variant kan også være å ha all frukten i hver sine skåler, så kan gjestene "lage" sin egen dessert ut eter smak og behag.

Kok opp 5 dl vann og 2,5 dl sukker. Dette skal koke til sukkeret er oppløst. Du ha nå laget sukkerlaken som frukten skal ligge i. Dette kan du gjerne gjøre dagen før og oppbevare laken i kjøleskapet. Den må være kald når du setter sammen desserten.



Kirsebærene finner du i store matbutikker, denne fant jeg på Ica




Skjær opp frukten ha i sukkerlaken, bruk også laken fra hermetiske mandariner, coctailfrukt, ananas ol

Server gjerne med is, krem eller råkrem.

Holder seg i kjøleskap noen dager, dekk godt med lokk eller plast.


E21E278A-B086-4DBD-A0531FE3EB83A963-3EB49041-DFC2-4371-9AEE2DD13BFC8D27

lørdag 9. juli 2016

Glutenfri Brownies med kvit sjokolade




Favorittoppskriften på brownies, med biter av hvit sjokolade.



200 gr meierismør
200 gr kokesjokolade (vi bruker lys)

200 gr sukker
3 egg
150 gr glutenfritt fint mel
1 ts vaniljesukker
1 klype salt

150 gr hvit sjokolade



Sett ovnen på 180 gr.

Start med å smelte 200 gr smør og 200 gr sjokolade i en kasserolle på svak varme. Ikke bruk høy temperatur her, da brenner det seg, bruk heller lang tid på svak varme.

Avkjøl mens du gjør i stand resten av røren.





Ha alle de andre ingrediensene (3 egg, 200 gr sukker, 1 ts vaniljesukker, en klype salt og 150 gr mel) i en bolle, og pisk de godt med feks håndmikser.






Bland sjokolade/smør i røren mens du mikser. 





Hakk 150 gr hvit sjokolade




Rør sjokoladen inn i røren med slikkepott




Hell røren i en form med bakepapir. Denne formen er 24 ganger 33 cm.




Stek nederst i ovnen på rist. 180 gr i ca 25-30 min.
Kaken skal være litt løs i midten når den er ferdig.

Avkjøl, skjær opp og nyt.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...