Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
mandag 22. august 2016
Glutenfri Smuldrepai
Smuldrepai må være noe av det greieste å lage, utallige muligheter til fyll, rask tillaging og ok steketid.
Nydelig servert med is, vaniljesaus, krem, creme fraiche ol
100 gr glutenfritt fint mel, feks semper
50 gr glutenfrie havregryn
75 gr kaldt meierismør
100 gr sukker
1 ts vaniljesukker
1 neve mandler (valgfritt)
Sett bakerovnen på 180 gr
Bland mel, havregryn , vaniljesukker og sukker i en bolle
Ha i terninger med kaldt meierismør
Smuldre smøret inn i det tørre. Det kan gjerne være små smørklumper i deigen
Smør en ildfast form med smør, hell ca halve blandingen over så det dekker bunnen.
Denne formen er 24 cm
Nå kan du bruke fantasien. Her er brukt hjemmelaget blåbærsyltetøy, men du kan bruke ferske bær - rips, blåbær, jordbær, bringebær osv, da kan du gjerne blande litt sukker i bærene på forhånd. Du kan bruke rabarbra, plommer, epler mm
Hell over resten av deigblandingen, og om du vil kan du frovhakke manlder å drysse på toppen. Det gir en ekstra krunsj til paien.
Stek på 180 gr midt i ovnen på rist i 20-30 min, til paien har fått en fin gyllen farge
Server med is, vaniljesaus, krem el lign
Abonner på:
Innlegg (Atom)