Kokosboller som hjemme hos oss blir laget uten sjokolade og kokos. Bare det gode hvite inni. Det går også an å tilsette litt farge, gult for påske, rødt for jul osv. Du kan selvsagt smelte sjokolade og rulle de i kokosmasse etter at de er stivnet.
4 eggehviter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
6 plate gelatin
1 dl kokende vann
Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke.
Visp eggehvitene stive.
Bland i sukker og vaniljesukker, og visp det inn.
Klem vannet ut av gelatinplatene og legg de i det kokende vannet. Da smelter de. Tilsett gelatinblandingen i eggehvitene og visp 10-15 min i mikser.
Fyll massen i en sprøytepose, jeg bruker de engangsposene som jeg kan klippe hull i. Lag så stort hull som du vil ha størrelsen på bollene, og sprøyt ut boller på bakepapir.
Sett i kjøleskap til de stivner.
Dette er ikke hverdagskost, men likevel veldig godt og veldig søtt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)