Luftige fine scones som ikke skal heve og med kort steketid, så er dette noe vi bruker å lage både til frukost og kvelds.
325 gr fint glutenfritt mel
25 gr blå jytte
(eller 350 gr hvetemel)
2 store ss pofiber (valgfritt)
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts sukrin el sukker
50 gr meierismør uten salt
2,5 dl kald melk
Bland alt det tørre
Ha i biter med smør og smuldre det godt inn i melet
Ha i melken og bland godt. Dette er skikkelig klissete, så det er bare å hoppe i det...
Ha mye olivenolje i hendene og del deigen i 4 ca like store boller
Klapp de flate
Del leivene i 4 og pensle med egg, om du vil kan du strø feks chiafrø, valmue, sesam eller annet på
Stek sconsene midt i ovnen 250 gr ca 10 min
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)