Oppskriften knabbet jeg HER (en blogg det absolutt er verdt å se innom :) )
Du trenger:
ca 500 gr glutenfritt fint mel
1 ts fiberhusk
1,5 ts salt (gjerne himalayasalt)
1 pk blå tørrgjær
1 ts xylitol (eller sukker)
50 gr meierismør
3,5 dl melk
1 egg
Bland alt det tørre i bakebollen. Ha i tørrgjæren på toppen
Varm melken til 38-40 grader, og hell bare litt av den oppi, la gjæren og melken jobbe i 3-4 min. Bittesmå bobler vil komme etterhvert
Ha i resten av melken, egget og smeltet smør. Miks alt med kjøkkenmaskin (eller for hånd)
Del deigen i biter og trill små boller. Dette ble ca 16 stk
Stikk enden på en tresleiv gjennom bollen.....
....og hiv litt rundt på den, så hullet utvider seg. Det er bedre med litt stort hull enn et lite, da bagelsene hever seg en del
Kok opp vann i en panne og ha i 2-3 ts xylitol eller sukker. Legg bagelsene i. De vil falle til bunnen først men stiger så opp. La de koke ca 2 min på hver side
Ta de opp...... se som de har hevet.....
Legg de på en bakeplate med papir og la de heve ca 30 min
Om du vil, kan du pensle de med eggehvite eller egg.
Stek bagelsene midt i ovnen på 250 gr i ca 15 min