tirsdag 10. juli 2012

Sukkerpasta

En fantastisk masse til å lage blomster, figurer, border og å trekke kaker med. Veldig god å jobbe med, formen holder seg bedre enn marsipan, den stivner fortere og jeg synes også den er lettere å farge. NB ! når du jobber med sukkerpasta, stivner den veldig fort, så pass på å legg de bitene du ikke bruker feks i en plastpose.


1 ss pulvergelatin
4 ss kaldt vann
30 gr flott matfett
120 gr lys sirup (eller flytende glukose, men det er dyrere)
ca 1 pk melis (500 gr , kansje du må ha litt mer)Start med å ha 1 ss gelatin i en skål som toler varmeHa så i kaldt vann og rør rundt. Sett bollen over en panne med varmt vann (vannbad)
Når gelatinen er smeltet tilsetter du 30 gr flott matfett, og rører til alt er smeltet
Hell i sirupen eller glukosen og rørTa den varme blandingen over i en bakebolle og sikt i melis gradvis til du kan bake deigen med hendene
Elt den godt, til lengre du elter til smidigere blir massen

Oppbevar sukkerpastaen godt pakket i plast i et kjøkkenskap. Der holder den seg hvertfall en måneds tid. Når du skal bruke den, skjerer du av så store stykker du vil og varmer den 3-4 sek i mikroen, da blir den myk og smidig. NB! varm ikke alt på en gang.

Nå er sukkerpastaen klar til å brukes, du kan farge den, forme den, kjevle den slik du vil.  Bruk flott matfett eller maisenna når du ska kjevle den eller lage figurer. Som lim kan du bruke bittelitt vann eller spiselig lim (kjøpes med feks cacas eller jernia)

Her er noen eksempler på hva jeg har laget i sukkerpasta:1 kommentar:

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...