tirsdag 16. juni 2015

Snickers iskake


Hjemmelaget iskake som smaker snickers. Egenkomponert oppskrift med utganspunktet i daimiskaken.


Bunn:
3 eggehvite (ta vare på plommene)
1,5 dl sukker (bruker ofte halv om halvt med sukrin og tagatesse for å redusere sukkerinnholdet)
2 dl polly peanøtter
1 ts bakepulver

Is:
0,5 l fløte (gjerne laktosefri)
resten av pakken med polly peanøtter (spar litt til pynt)
1 dl lunken fløte
3 eggeplommer
1.5 dl sukker (tagatesse)
3 plater gelatin



Sett bakerovnen på 150 gr


Visp eggehvitene i en helt ren bolle til de er helt stive. Ha i sukkeret eller tagatessen litt og litt, og pisk godt.




Grovhakk peanøttene og ha i marengsen. Rør forsiktig




Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør den




Bre marengsen utover




Stek nederst i ovnen i ca 45-50 min på 150 gr

Når en bruker sukkererstatninger blir bunnen brunere enn vanlig, men smaken er det ingenting å si på

Avkjøl




Pisk fløten til krem




Pisk eggeplommer og tagatesse. Om det blir litt "tørt" tar du en dæsj med fløte, så det blander seg skikkelig og du får til å piske det jevnt




Legg gelatinplatene i en skål med rikelig med kaldt vann til de blir helt myke. Går ikke så mange minuttene.

Varm 1 dl fløte (ikke kok). "vri" gelatinplatene fri for vann, og legg de over i den lunka fløten så de smelter. Rør litt så det blander seg




Bland gelatin/fløte blandingen og egg/tagatesse blandingen med kremen, bland det godt. Dette er isen i iskaken.




Ha i et par never med peanøtter, noen liker mye, andre liker lite




Du kan lage karamellsaus av tagatesse, den oppskriften skal komme her på bloggen, eller bruke karamellsaus fra flaske.
Sjokoladesaus kan du lage av smeltet sukkerfri sjokolade, eller bruke sjokoladesaus på flaske, gjerne av den typen som stivner på isen. Kaken som er avbildet har daimsjokoladesaus.

Nå kan du gjøre dette på 2 måter:

1: hell halvparten av isen over kakebunnen, legg sjokoladesaus og karamellsaus over, hell resten av isen opp på der igjen, da kommer sausene midt i kaken. Du kan ta en kniv å dra forsiktig gjennom kaken, så den blir fint marmorert inn i.

2: hell hele isblandingen over kakebunnen og legg sjokoladesaus og karamellsaus over

Pynt med peanøtter på toppen

Sett kaken i fryseren, helst natten over.

Kan med fordel stå litt i romtemperatur før den skal serveres.

Pga gelatinen vil ikke isen smelte og renne utover alt.












6 kommentarer:

  1. Hei! Har lyst til å prøve denne til noen med diabetes:)
    To spørsmål:
    1.Bruker du halvt om halvt med vanlig Sukrin (rød pose) og tagatesse i bunnen, men bare tagatesse i isen -har jeg forstått det riktig da?
    2.Visper du egg/tagatesseblandingen sammen med gelatin/fløteblandingen, eller rører du det sammen for hånd?
    På forhånd takk for svar :)
    Silje

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Nr 1: ja det stemmer, du kan sikkert bruke kun sukrin også, men jeg liker ikke så godt smaken av den, så synest det er greit å "vanne" den ut med tagatesse. . Kunne brukt kun tagatesse også, men den er så dyr, så pleier å blnde tagatesse og sukrin.
      Nr 2: Jeg pisker egg/tagatesse og fløte/gelatin godt sammen i maskin, da blir isen fyldig og fin. NB: om den skal være helt sukkerfri kan du feks prøve å smelte sukkerfri sjokolade å ha i. Om du skal lage karamelle er det kun tagatesse av sukkererstatninger som karamelliserer. Om det finnes sukkerfri karamelle å kjøpe vet jeg ikke. Lykke til :)

      Slett
    2. Tusen takk for raskt svar!
      Jeg lette etter oppskrift på karamellsausen på sida di, men fant den ikke...men da får vi se om jeg ikke får det til likevel :)
      Det blir nok Snickersiskake i helga.. ;-)

      Slett
    3. Ja beklager, har ikke kommet så langt. Men her har du en knallgod oppskrift (uten bilder) 125 gr tagatesse, 100 gr meierismør, 100 gr fløte. Smelt tagatessen på svak varme, rør hele tiden. Kok opp fløte i en annen panne. Bland desse to og rør til gyllen farge på svak varme. Ha så i smøret og kok i 5 min. Håper dette var forståelig. Tips: cloetta sjokoladen er sukkerfri og kjempegod (finnes på bla Kiwi)

      Slett
    4. Karamellen må brukes ganske raskt. Har du den i kjøleskapet stivner den. Veldig godt å lage karameller med hakket mandler i 😉

      Slett
    5. Nok en gang: tusen takk!! :D -Både for oppskrift og tipsom sjokolade!! Jeg må jo bare forsøke denne til kavaleren kommer i helga :D

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...