torsdag 19. januar 2017

Banankake

Dette er en kake jeg har lett etter oppskrift lenge, men aldri funnet. Av kjøpekaker har denne vert absolutt favoritt, men jeg vet ikke engang hva den egentlig heter, men her går den nå under navnet "Banankake".
På nettet ligger knapt bilder og langt ifra oppskrift. Etter mye leting fikk jeg tilslutt et tips om kremen kunne være italiensk smørkrem, og det stemte ganske bra. Jeg har klart å gjenskape denne kaken, og den smaker akkurat som den i butikken. Selv om det er mange år siden jeg har funnet den i butikk, så husket jeg meget godt hvordan den smakte.

Jeg vil tro dette er en kake du enten elsker eller hater......Du trenger:

Sukkerbrød/kakebunn  HER ER OPPSKRIFT
Italiensk smørkrem  HER ER OPPSKRIFT
Marsipan
Bananessens
Aprikossylte eller Banos pålegg
Gul og ev hvit matfarge,ikke konditorfarge.Jeg bruker helst progel el wilton, kjøpes på nett eller hos traktøren, jernia ol
KokesjokoladeLag et sukkerbrød fra DENNE oppskriften. Her laget jeg en og en halv oppskrift (dvs 6 egg osv) og en liten langpanneform på ca 33 * 23 cm


Når sukkerbrødet er avkjølt, skjærer du ut en "banan" på øyemål, det er nå du bestemmer hvor stor du vil ha kaken. Gjør du som meg, blir kaken ca dobbelt så stor som den du kjøper i butikken.

Om du fryser bunnen før bruk, og skjærer i den når den er halvtint, er det lettere å dele den.

Del "bananen" i 3 lag.
Lag italiensk smørkrem slik som DENNE

Når kremen er ferdig tilsetter du 3-5 dråper bananessens. Smak deg frem.

Denne har jeg kjøpt for 15 kr på ebay, den er veldig sterk så du trenger ikke mange dråpene

Legg første laget kakebunn på et kakefat, ha på et tynt lag aprikossylte eller som jeg måtte gjøre denne gangen i mangel på sylte, banos, bananpålegg kjøpt på butikken.

Smør så på et litt tykt lag med smørkrem, fortsett slik til du har brukt alle 3 bunnene.
Avslutt med å dekke kaken med smørkrem, gjerne litt mer på toppen så du får riktig form på bananen din. Fint å bruke en liten spatel til dette arbeidet.
Sett kaken i kjøleskapet så kremen får sette seg.

Farg marsipanen gul. Jeg brukte en pølse her på 500 gr. Bruker du vanlig marsipan fra butikken er det lurt å farge den hvit før du farger den gul, ellers får den en skitten, nesten grønn farge.
Kjevl ut marsipanen til du er sikker på den er stor nok. Når jeg baker glutenfritt, bruker jeg maisenna når jeg kjevler ut.

Legg marsipanen over kaken og jevn den godt ut og skjær rent.
Smelt litt kokesjokolade og smør på endene og litt flekkvis opp på

Kaken holder seg flere dager i kjøleskap12 kommentarer:

 1. Her jeg bor selges banankaken på et lokalt konditori :) Men det høres spennende ut å lage sin egen, så kanskje jeg skal prøve det en dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så heldig du er 😃 Her rundt om finner jeg den ikke lenger. Vet du om det er aprikossyltetøy i den ?

   Slett
  2. Vi får også kjøpt den i butikk her hos oss. Og det er min absolutte favorittkake. Men ingen av de jeg har spist har hatt noen form for syltetøy i seg. Kun krem med banansmak.

   Slett
  3. Ja, jeg vil tro det er mange varianter rundt om i landet ☺️

   Slett
 2. Banankaker kjøpt fra butikk i dag, er kjempedyre, så jeg ble jo kjempeglad for å finne din oppskrift her! Man skal nok lete svært lenge etter en lignende oppskrift, så denne vil jeg prøve, vær du sikker!:)

  SvarSlett
 3. Hei, tusen takk for hyggelig kommentar ��

  SvarSlett
 4. Hei. Husker banankaken fra jeg var liten som den beste kaken vi fikk kjøpt. Har lett etter oppskrift jeg også, men her har jo du fått d til. Gleder meg til å prøve, den smaker nok himmelsk. 😊
  Tusen takk!

  SvarSlett
 5. Du får tak i banankaken på KIWI :)

  SvarSlett
 6. Fantastisk bra at du har lagt ut denne... vi har lagde den for tredje gang nå - og like perfekt! Den helt store hemmeligheten her er smørkremen... god research du har gjort for å få fram den! Tusen takk!! 🥰🥳

  SvarSlett
 7. Jeg har lagd kake idag og i morgen prøve vi den. Jeg er veldig spent på hvordan det smake. Jeg har ikke spist banankake for. Jeg er fornøyd med resultatet og fikk det til med smørkrem.God Påske ��

  SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...