torsdag 26. april 2012

Sukkerbrød
Dette er den første sukkerbunnoppskriften jeg har fått til, den er opprinnelig med hvetemel, men jeg bytter med GF mel. Jeg fant oppskriften på http://www.kakefesten.com/oppskrifter/sukkerbunn og skal aldri lage noen annen .....

4 eggehvite

2 dl sukker

4 eggeplommer


1 dl potetmel
1 dl fint GF mel eller 1 dl hvetemel (om du ikke skal lage glutenfritt)
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver


Denne passer til 25 cm form, men det går fint å bruke større former også.

Du kan også lage langpanne av denne, da bruker jeg 1 slik oppskrift, men lager den flere ganger og steker kakelagene hver for seg om du forstår, så om du skal ha en kake med 2 etg lager du røren 2 ganger og steker 2 ganger osv.Sett ovnen på 175 grStivpisk 4 eggehviter. Ps: Ta vare på eggeplommene, de skal du snart bruke

Ha i sukker, litt etter litt på sakte fart.  Pisk til marengs

Rør inn de 4 eggeplommene, bruk gjerne maskinen her også, men på svak fart.
Sikt i 1 dl mel og 1 dl potetmel, 1 ts bakepulver og 1 ts vaniljesukker. Det er veldig viktig å sikte, spesielt det glutenfrie melet.
Rør inn melet veldig forsiktig med en slikkepott, så ikke luften i røren forsvinner, men pass på å få bort alle klumper.

Bruk bakepapir i bunnen av en springform eller en langpanne. Legg en remse med bakepapir rundt kanten, så kaken får heve seg "uhemmet". Jeg bruker kakedeig som "lim" på formen for å få papieret til å sitte.

Hell den ferdige røren i kakeformen eller lag feks rullekake som DENNE


175 gr ca 35 min nederst i ovnen

(ps: dette er et gammelt bilde og her er ikke papir rundt kanten)

Når kaken er ferdig stekt, skal du kunne stikke en kakepinn, strikkepinne el lign til bunnen av kaken, og den kommer ut helt fri for deig. 

Ha klar en rist, med en bakapapir på. Klipp av overflødig papirkant på formen og snu kaken over risten med en gang. Fjern toppen (bunnen av springformen) og ringen, la bakapairet ligge igjen, så kaken har papir både over og under. La den avkjøle helt. Nå er den veldig fin å fryse, jeg pleier å dele den i 2 mens den fortsatt er halvfossen, da er det lettere å få fine lag. 

Som regel når jeg lager feks marsipankake, lager jeg 2 slike bunner, og har da 4 lag tilslutt i kaken. Smak og behag.9 kommentarer:

 1. Hei. Fant oppskriften din, og prøver den nå. Hadde bare gammelt potetmel og prøver derfor med 2 dl glutenfritt mel i stedet. Aner ikke hvordan resultatet blir, men vi får se. Synes dette virket som en bra oppskrift på sukkerbrød :o)

  SvarSlett
 2. Heia. Jeg tror kansje det er potetmelet som gjør sukkerbrødet så luftig, men jeg må få høre med deg hvordan det gjikk :)
  Det er iallefall det beste sukkerbrødet jeg har smakt, både i smak og konsistens og jeg har ikke engang cøliaki :) Lykke til

  SvarSlett
 3. Den ble veldig bra, prøvde med potetmel også, og da ble den veldig bra. Så heretter kommer jeg bare til å bruke den oppskriften når jeg skal lage sukkerbrød.. Takk.. :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjempehyggelig å høre. Det er bra vi kan dele erfaringer :)

   Slett
 4. Tusen takk for oppskriften :) Jeg doblet oppskriften og byttet ut 50 gr av hver av melsortene med kakao, resultat superflott sjokoladesukkerbrød :)
  Igjen tusen takk :)
  Hilsen og klem fra Bente

  SvarSlett
 5. Så koselig å høre :) alltid gøy med slike tilbakemeldinger. Skal jammen prøve meg på sjokoladesukkerbrød jeg også. Kansje det dukker opp på bloggen her etterhvert :)

  SvarSlett
 6. Lite kjent med glutenfri, skal lage en klutenfri bløtkake til bryllup,skal prøve oppskriften din ,har du eller noen andre godt forlag til fyll, tenkte å trekke den med hvit sjokolade,går det.?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Anbefaler deg å prøvebake kaken før du skal bake til bryllup 😉 Da får du en ide om hva du kan endre når det virkelig gjelder 👍🏻 Også lurt å fryse bunnen før du fyller kaken, da blir den litt mer holdbar i formen. Du kan kle kaken med det du vil, hvit sjokolade har ikke jeg prøvd, du må i tilfelle blande den med noe så du får litt tykkelse, ellers tror jeg kakebunnen vil vise gjennom. Om du vil lage en fin kake med rette kanter (slik bryllupskaker gjerne er på bilder ) anbefaler jeg å bruke en mer stabil kake. Sukkerbrødkaker får ofte litt avrundet kanter. Fyll kan være: vaniljekrem, mousser, fløtekrem med bær/syltetøy, smørkrem mm. Det fins utallige muligheter. Lykke til 😊

   Slett
 7. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

  SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...