Krumkaker hører julen til her hjemme, og både barn og voksne er veldig glad i det.
Disse er naturlig glutenfrie
1 egg
1,5 dl sukker
130 gr smeltet smør
1,5 dl melk
1,5 dl potetmel
1,5 dl fint mel
0,5 dl maisenna
1 ts vaniljesukker
1/2 ts vaniljepulver (kan utelates)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Jeg prøvde en gang med xylitol, da ble krumkakene myke, så her bruker jeg vanlig sukker.
Rør inn smeltet smør og melk, sikt inn alt det tørre og rør godt. Jeg bruker også mikseren her.
Røren kan gjerne stå en stund i kjøleskapet før du skal steke. Den vil da tykne en del. For at krumkakene skal bli sprø, må de være så tynne som råd. Jeg sper gjerne med melk for å få røren så tynn som jeg vil ha den. Her må du bare prøve deg frem, steke en kake, spe litt mer osv
Krumkakene skal stekest i et slikt jern
Legg ca 1,5 ss røre midt på jernet og legg lokket på. Pass på, det tar bare noen minutter før det er ferdigstekt.
En kan bruke et kremmerhus å rulle kakene på eller bruke en sleiv slik som jeg. Det viktigste er at du former krumkakene med en gang du tar de fra jernet, de blir sprø veldig fort. For å si det slik, du har ikke tid å legge ny røre på jernet før du former den som er ferdig.
Eller du kan lage kopper. Ta to glass eller krus som toler varme, legg en kake på toppen og sett umiddelbart det andre opp på.
La det stå slik noen sekunder, før du fjerner det øverste glasset. La kaken avkjle helt før du fjerner den fra glasset
Supre til å fylle med krem og bær....
Herlige søte julekaker, også for de med cøliaki :)
Flott oppskrift :)
SvarSlettTakk :)
SvarSlettKjempefin røre! Ekstremt sprø og veldig gode kaker!
SvarSlettDet var kjekt å høre :)
Slett