lørdag 31. mai 2014

Matmuffins med ost og skinke



Denne oppskriften har jeg komponert selv, nydelige muffins med litt "pizzasmak". Bruk de som niste,frukost, kvelds eller hva du nå vil.


5 dl lyst mel (feks semper) eller hvetemel
1 dl glutenfri havregryn eller vanlig havregryn
2 ts oregano
1 ts salt
1 ts fiberhusk (trengs ikke om du baker glutenholdig)
1 ts bakepulver

1 finraspet gulrot

1 dl olivenolje
3 dl melk
2 egg
(kan ha i en ss eller to med nøytral yoghurt i tillegg om du vil)

terninger av ost
skinke
reven ost til topping


Sett ovnen på 250 gr.

Bland alt det tørr i en bolle, også fiberhusken (den skal ikke stå i vann og bli gele...)




Ha i egg, olje, melk og ev yoghurt, la det stå noen minutter og trekke




Rør godt ut alle klumper...




Ha i terninger med ost og skinke




Fordel i muffinsformer, ha reven ost på toppen og stek midt i ovnen 15-20 min 250 gr





6 kommentarer:

  1. Disse var kjempegode , og enkle å lage. Laget dem glutenfrie. Et tips bruk silikonformer.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk 😃 de rosa og blå formene er silikonformer, men sant å si så bruker jeg de ikke så ofte, er så kjedelig å måtte vaske de 😅

      Slett
  2. Så kjekt å finne en blogg med mange glutenfrie oppskrifter!! :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, håper den er til nytte for mange 😃

      Slett
  3. Dette var en knakende god oppskrift! Lagde i dag hvor jeg byttet ut gulrot, oregano og fiberhusk med soltørkede tomater og psyllium. Ble skikkelig gode, så dette skal jeg lage flere ganger!

    SvarSlett
  4. Hvor mange muffins gir oppskriften? Hvor mange muffins beregnes pr. pers. (voksen)? Kan jeg fjerne gulroten og bytte til annet fyll uten å justere de andre mengdene i oppskriften?

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...