fredag 9. mai 2014

Bacalao


En herlig, enkel bacalao oppskrift jeg har fått fra min manns onkel, Alf  Borgund. Siden jeg ikke liker rød bacalao, sier det ganske mye om denne oppskriften at jeg ELSKER den.

Jeg kjøper gjerne klippfisk i skinn og benfrie biter, det er litt dyrere, men verdt å slippe arbeidet med rensing.

ca 1 kg utvannet klippfisk
15 store poteter
4 store løk
5 gulrøtter
3 pk hakket tomat, gjerne med krydder i (hvitløk, oregano, basilikum)
1 boks tomatpure
1 liter olivenolje

(ingrediensene kan du variere mengden på slik du vil)


Krydre etter smak:
salt
pepper
chili
paprika
1 laubærblad




La klippfisken trekke til den slipper benet eller 5-6 min.

Skrell poteter, gulrøtter og løk. Skjer i skiver.

Legg alle ingrediensene lagvis i en stor kjele og la det småputre i 1-1 1/2 time. Det må ikke koke hardt da det lett brenner seg i bunn. Bacalao skal ikke røres i underveis, bare rist på pannen av og til.

Det går fint å varme opp igjen dagen etter og du kan gjerne fryse restene.





Server med godt brød til, gjerne DETTE hjemmelagde foccatiabrødet.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...