Ostekake uten steking.
250 gr kjeks (glutenfrie digestive eller mariekjeks, eller vanlige kjeks)
100 gr mykt meirerismør uten salt
1 pk gele (sitron, aprikos, jordbær, bringebær el lign. Laget en gang med blåbærgele, det var ikke suksess)
2,5 dl vann
1 boks gourmetost (kan være naturell eller med smak, men ikke med krydder)
3 dl kremfløte
4,5 dl creme fraiche eller rømme
100 gr melis
1 toppa ts vaniljesukker
Start med å knuse kjeksene, bruk kjøkkenmaskin, morter, kjevle eller hva du nå synes er enklest. Ha i mykt smør, om du glemmer å romtemperere det, kan du ha det noen sekunder i microen.
Bland godt sammen og trykk kjeksmassen i bunnen på en springform.
Mål opp 2,5 dl kaldt vann, kok opp ca halven av vannet, ha i esken med gele, rør godt til geleen er løst opp, og ha i resten av det kalde vannet. Rør godt. På denne måten blir geleen fortere avkjølt og du slipper å bruke tid på å vente. Ta kjelen av varmen.
Pisk fløte og melis til krem, ha i rømmen og vaniljesukkeret til slutt
Nå er geleen passe avkjølt, ha i hele boksen med ost og rør til alle klumper er oppløst. Ser ikke så apetittelig ut...
...men slik blir den da...
Nå kan du blande alt sammen, helle gele og ost opp i kremen og rør til alt er godt blandet
Så er det bare å fylle ostemassen i formen, sette den til avkjøling i kjøleskapet og vente..
Bruk en skarp kniv rundt kanten før du fjerner ringen, og pynt etter ønske. Her har jeg brukt superfrukten physalis. Du kan også lage gele og legge på toppen, du må bare passe på at kaken er helt stivnet før du heller den opp på og geleen må ikke være for varm.
En nydelig oppskrift! Tusen takk! Men hver gang jeg lager den blir jeg i tvil om hvor mye kremost som menes med "en boks"? En boks med tine kremost er en mengde, og en boks med Philadelphia er en annen mengde.
SvarSlettHei, i denne oppskriften bruker jeg Tine gourmet kremost, som er 125 gr bokser ☺️
SlettHvor lenge må den stå i kjøleskap før den er spiseklar? Kan den lages dagen i forveien?
SvarSlettHei, den bør nok stå 4-5 timer i kjøleskap og helst over natten, så du kan absolutt lage den dagen forveien. Den holder seg også fint i kjøleskapet i flere dager ☺️
Slett