Sosekjøtt er en tradisjonell søndagsmiddag her. Det er kjøtt kokt i brun saus, med det tilbehøret du liker til.
Grytekjøtt er fint å bruke her.
Fyll en rimelig stor panne med kaldt vann, legg i kjøttet, ha i ca 1 ss salt (det har ikke noe å si at kjøttet fortsatt er frossent) og kok under lokk ca 1,5 time.
Ta kjøttet til side og sil vannet, det skal du bruke i sausen.
Lag brun saus slik du pleier, det er ofte jeg bare bruker toro sin glutenfrie posesaus, men jeg tilbereder den på en litt annen måte : Ha et par ss meierismør i en panne og smelt, ha så i torosauspulveret og rør.
Ha klar vesken du silte av kjøttet, dette må nå gå fort så det ikke brenner seg.
Ha i litt og litt av væsken samtidig som du rører kraftig for å få ut klumper, dette tykner fort, fortsett å fyll på med væske til du har fått så mye saus du ønsker. Om du har hatt for mye væske i er det enkelt å redde inn igjen med brun maisenna jevning.
Du krydrer nå slik du liker det. Salt, sort pepper, sukkerkulør... noen liker løk, buljong osv
Noen skiver brunost gjør susen
Når sausen er klar, har du kjøttet opp i og lar det småkoke mens potetene koker. Grønsaker som passer er feks gulrot, brokkoli, blomkål, hodekål. Her er også hjemmelaget ertestuing etter DENNE oppskriften
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)