lørdag 4. oktober 2014

Grønnkålchips

Grønnkål er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål.
Det er en supergrønnsak (innen begrepet supermat) fordi den er proppfull av blandt annet Vit-A, Vit-C, Vit-E, kostfiber, jern, kalsium, folat, Vit-B6.

Den kan brukes i wok, supper, spinatretter, som pynt mm og selvsagt som chips som du får oppskriften på her.

Er du så heldig å ha en dehydrator kan du bruke det, det ønsker jeg meg i alle fall.

En pakke grønnkål betalte jeg 19 kr for og det ble hele 3 stekebrett med chips.



Start med å skylle bladene godt og legg de til tørk på kjøkkenpapir, med "krusen" ned.




Skjer bort den tykke stilken og riv bladene i litt mindre biter.





Ha kålen i en skål, dynk godt med ekstra virgin olivenolje, ha på det krydder du ønsker, her er det bare å bruke fantasi. På bildet er det maldonsalt som er krydder. Bland det godt så oljen kommer til overalt på bladene.




Legg bladene utover bakepapir på et stekebrett. Pass på så de ikke overlapper.




Stek de midt i ovnen på 150 gr med ovnsdøren på gløtt i 15-30 min. Pass godt på så ikke bladene blir brune. Nå har du knasende sprø og salt chips.

Underveis i stekingen lukter det sterkt kål i hele kjøkkenet, så du vil bli overrasket når du smaker på chipsen og den ikke smaker kål. Sunn og næringsrik godis.

Oppbevar i tett boks.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...