Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
lørdag 30. mai 2015
Lavkarbo og naturlig glutenfri sjokoladekake
Sjokoladekake med bare 4 ingredienser. Den er glutenfri, nøttefri og laktosefri (alt etter hvilke sjokolade og smør du bruker)
Fremgangsmåten er lik sjokoladefondant og den smaker slik også, bare kraftigere.
Du kan lage samme kaken med lys el mørk kokesjokolade, men da er den ikke lenger lavkarbo.
200 gr sukkerfri sjokolade (jeg bruker cloetta mørk sjokolade, den har bare 0,5 karbohydrat pr 100 gr, Den skal finnes som melkesjokolade også, men den finner jeg ikke i vårt område)
Om du vil ha litt mildere smak kan du bytte ut 100 gr sjokolade med ca 1 dl bakekakao, men der er mer karbo i)
200 gr meierismør (eller laktosefritt smør)
4 egg
1,5 dl søtning (feks sukrin el tagatesse)
Sett ovnen på 200 gr.
Smelt sjokolade og smør i vannbad. Ha vann i en kjele og kok opp, sett en skål som tåler varme over. Ikke vær utålmodig å bruk høy varme, da brenner sjokoladen seg.
Sjokoladen og smøret skal være helt smeltet.
Pisk egg og søtning, her har jeg brukt sukrin gold og tagatesse, en annen gang brukte jeg sukrinmelis og tagatesse (det kjøper du på helsekost) man bruker det man har. Om den ikke skal være lavkarbo bruker du vanlig hvitt sukker.
Med sukkererstatning må du piske litt lenger enn med vanlig sukker for å få eggedosis.
Legg bakepapir i bunnen av en springform og spray med formfett eller smør med smør.
Bland sjokolade og smør blandingen i eggedosisen og hell røren i springformen. Denne formen er 24 cm. Bruker du større form får du en lavere kake og må huske å regulere steketiden deretter.
Stek midt i ovnen på 200 gr i ca 20 min. Alt etter hvor flytende du vil ha kjernen. Husk at når kaken blir kald vil den "sette" seg mer, så det kan vær lurt å ta kaken ut av ovnen når midten fortsatt er "skjelven". Vil du ha en mer fast sjokoladekake, steker du den litt lenger.
Mektig, sunn sjokoladekake
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Digg
SvarSlett:)
SlettTusen takk for oppskriften!! Bakte denne til å ha med meg i selskap, slik at jeg på lavkarbo også skulle få kose meg. Det ble den mest populære kaken :-)
SvarSlettTusen takk for hyggelig kommentar 😃 Den er også god å fryse 😉
SlettDu sier at kaken er laktosefri, men i oppskrifter står 200 gr meierismør. Smør består av melk
SvarSlettHei, det har du helt rett i, oppskriften er nå redigert. Tusen takk
Slett