tirsdag 19. juli 2016

Himmelsk lapskaus



Himmelsk lapskaus er så himmelsk som den høres ut, nettopp fordi du kan ha KUN det du liker i.

Her er en variant med epler, pære, mango, kiwi, mandarin, stjernefrukt, druer og mørke kirsebær.
Hasselnøtter, mandler eller andre nøtter kan du ha i en skål ved siden eller ha det i sammen med frukten.

En variant kan også være å ha all frukten i hver sine skåler, så kan gjestene "lage" sin egen dessert ut eter smak og behag.

Kok opp 5 dl vann og 2,5 dl sukker. Dette skal koke til sukkeret er oppløst. Du ha nå laget sukkerlaken som frukten skal ligge i. Dette kan du gjerne gjøre dagen før og oppbevare laken i kjøleskapet. Den må være kald når du setter sammen desserten.



Kirsebærene finner du i store matbutikker, denne fant jeg på Ica




Skjær opp frukten ha i sukkerlaken, bruk også laken fra hermetiske mandariner, coctailfrukt, ananas ol

Server gjerne med is, krem eller råkrem.

Holder seg i kjøleskap noen dager, dekk godt med lokk eller plast.


E21E278A-B086-4DBD-A0531FE3EB83A963-3EB49041-DFC2-4371-9AEE2DD13BFC8D27

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...