mandag 10. september 2012

Sitronkake

En glutenfri formkake som dufter og smaker sitron og vanilje.





150 gr meierismør
150 gr xylitol (sukker)
6 eggeplommer
225 gr fint mel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
saft av en halv sitron
skallet av 1 sitron
2 dl kremfløte



Pisk smøret og ca halvparten av sukkeret til smørkrem.



Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis. Bland smørkremen og eggedosisen sammen, ha i mel, bakepulver, sitron og vanilje.

Pisk krem av fløten og bland fløten inn i deigen. Da ser den slik ut tilslutt...





Bruk en kakeform eller brøform og kle den med bakepapir (denne formen er på 1,5 l)




Stek i bakerovnen på nederste rille i ca 1 time. Etter ca 20 min, la jeg folie over for å ikke brenne kaken.





Lag melisglasur med sitron og ha på kaken mens en er lunken. Nytes med en kopp kaffe :)
Ps ! like god dagen etter




2 kommentarer:

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...