torsdag 4. juli 2013

Budapestkake



Denne skulle vert med på enhvert kakebord.
Herlig søt marengskake med bær. Enkel og fort gjort å lage. Bare du har vaniljesaus, vaniljekrem (du kan feks lage DENNE ) og mandler i skapet. Resten er mulig de fleste har fra før.





6 eggehviter
3 dl sukker, sukrin el xylitiol
1 pk vaniljesaus uten koking

1 pk mandelflak


Krem, vaniljekrem og bær til fyllet.





Du starter med å piske eggehvitene stive i en fettfri bolle. Ha i sukkeret litt etter litt og pisk hardt til du får marengs.




Ha i pakken med vaniljesaus og rør forsiktig til alt blander seg godt.




Bruk en langpanne og kle den med bakepapir. Smør bakepapiret med smør, så er det enklere å løsne kaken etterpå. Bre marengsen utover.




Strø over en pakke med mandelskiver.




Stek kaken midt i ovnen på 170 gr i ca 20 min.




Legg et nytt bakepapir på benken og snu kaken med en gang over.




Legg langpannen over kaken og la den ligge til kaken er helt kald.




Pisk kremfløte og bland i 2-3 ss vaniljekrem. Bre over når kaken er kald, og ha i det bær eller frukt du liker. Her er jordbær og blåbær. Du kan også bruke frosne bær, men tin de først å hell av bærsaften, så ikke kaken blir gjennombløt.

Start fra ene langsiden og rull, pass på å rull tett til og begynne med, så du ikke får hull i midten av kaken.




Holder seg godt i kjøleskapet til neste dag.








15 kommentarer:

  1. Fantastisk oppskrift! :)

    SvarSlett
  2. Ikke sant ? Og så farlig god. Skal ha et lite familieselskap snart og lurer på om jeg må lage 2 slike he he

    SvarSlett
    Svar
    1. Går det å fryse ned og så tine den opp i kjøleskapet?
      Tusen takk for svar 👏

      Slett
    2. Hei, det har jeg dessverre aldri prøvd, gi meg gjerne tilbakemelding om du finner det ut ☺️

      Slett
    3. Kjempefint å fryse denne kaken :)

      Slett
    4. Går fint å fryse, har laget mange, men da med karamell saus og ikke med bær.

      Slett
  3. riktig steketid er 170 gr :-)

    SvarSlett
  4. mente temperatur :-

    SvarSlett
  5. Steketemperaturen er redigert, takk for tipset :)

    SvarSlett
  6. Hei, en sporsmal fra Nederland, hvor mye gram har dere i Norge i en pk med mandelflakk og vanilljesaus ? sa kan jeg leite her hva jeg kan bruke, kake ser veldig bra ut !

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, beklager sent svar, jeg har ikke vært "pålogget" på en stund. I en pose mandelflak er det ca 50 gr, men du kan også lage kaken uten det. *En pose med vaniljefyll er ca 56 gr. Litt mer eller litt mindre har ikke noe å si. Lykke til :)

      Slett
  7. Og bruker du laktolosefri krem i kaken kan den spises av de som har laktoloseinntolerans

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er sant, jenta vår er laktoseintolerant, så vi bruker det når det er til hjemmebruk. Lager også hjemmelaget vaniljekrem med laktosefri fløte når hun skal spise denne :)

      Slett
  8. Kan det gå an å lage vanilje krem ut av plantebasert piske fløte? Her er det minus melk og glutenfri mat.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, ja her bruker vi mye gryr «fløte»

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...