Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
lørdag 23. november 2013
Julemenn
Det finnes mange varianter av julemenner. Denne er av den myke sorten, deilige med et glas melk til, eller tilogmed med smør og hvitost, ja alt går an...
Julemenner er enkelt å lage, det er få ingredienser og som julekaker flest er det ingen heving og korte steketider.
Denne oppskriften kommer fra min storebror Svein Tore, bare at jeg bruker glutenfritt mel og han bruker hvetemel.
Sett først ovnen på 200 gr.
Du trenger:
500 gr glutenfritt mel (semper bruker jeg)
300 gr sukker
2 ts hjortesalt
6 ss smør
1 dl vann
1 dl melk
Jeg halverer denne oppskriften og det blir da ca 4 stekebrett med julemenn.
Sikt mel i en bolle, ha i sukker, hjortesalt og smør. Smuldre dette sammen, og ha deretter i vann og melk, bland det godt sammen så du får samlet deigen
Du kan gjerne legge deigen i en pose i kjøleskapet om du ikke skal bake med en gang.
Kjevle ut deigen, bruk mel når du kjevler, også veldig lurt å bruke en bakematte, så slipper du at julemennene henger fast. Jeg bruker en liten spatel til å løsne kakene fra underlaget.
Trykk ut med de formene du har. Her er Aurora i sving og hjelper til
Stek kakene midt i ovnen på 200 gr i 6-7 min.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Knall gode julamenn, prøvde den i dag, å det blir nok den oppskriftå framøve;)
SvarSlettKjempekoselig å høre, takk for tilbakemelding 😃
SlettEr ikke så veldig glad i julemenn , men dissa va nauta gode. He du nåken gong prøvd å bake "Sunnmørslefse" glutenfri?
SvarSlettSå hyggelig 😃 jeg har en «gamletante» som lager gode gf tynnelefser, men har aldri prøvd å lage selv 😬
Slett