mandag 3. mars 2014

Dåpskake Markus
Jeg var så heldig å bli spurt om å lage dåpskaken til lille Markus, selv om jeg sa ifra at jeg aldri har laget en slik kake før :) Det er ekstra hyggelig.

Kaken er glutenfri etter DENNE oppskriften. Jeg brukte 2 kakebunner for å få litt høyde på kaken, så
har den 2 lag med konditorkrem og et lag med hjemmelaget bringebærfromasj med friske bringebær opp på.

Den er pyntet med marsipan, som jeg først måtte farge hvit deretter blå, for å få en lyseblå farge. Vanlig marsipan kjøpt i butikken er ganske gul av seg, så når en farger den blå, blir den faktisk grønnaktig, derfor farget jeg den hvit først. Kan selvfølgelig kjøpe hvit pals, men den er jo da myye dyrere og må bestilles siden vi bur på sunnmøre og her er ikke palsutsalg.

All pynten er laget av hjemmelaget sukkerpasta, måtte lage 2 omganger for å få nok. Converse merket, stripene på skosålen, bokstavene og datoen er håndmalt. All pyntet laget jeg på forhånd, da den trenger å tørke, så rosene og skoene holder formen, og så slipper en stresset med å lage alt den dagen kaken skal leveres. Hele prosessen tok ganske lang tid men var verdt det, veldig hyggelig puslearbeid dette.


2 kommentarer:

  1. Bevares! Dei finaste rosene ej he sett på ei kake - ever! Fantastisk.... Kjem te å teste ut en del av oppskriftene dine - en søt fuggel kvitra at du var innmari flinke, - gleder meg :) ha e henrivende dag! Grethe

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjempekjekt med slik kommentar. Tusen hjertelig takk 😃😃

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...