fredag 27. juni 2014

Regnbuekake


Regnbuekake er en morsom overraskelse på kakebordet, da det ikke er mulig å se utenpå hvilke kake det er. Denne kaken er en vaniljekake, som selvsagt også kan brukes som den er uten farger.

Sett bakerovnen på 175 gr.

225 gr meierismør
450 gr sukker

2 ss vaniljesukker
2 ss bakepulver

400 gr glutenfritt lyst mel (eller hvetemel)
1/2 ts salt

2,5 dl melk
5 eggehvite


Start med å piske smør og sukker hvittHa i eggehvitene en etter en og pisk godt mellom hver. Ha i resten av ingrediensene vekselsvis og miks godtFordel røren i 5 eller 6 skåler, alt etter hvor mange farger du vil ha. Jeg brukte gul, blå, grønn, rød og lilla av wilton gelefarger. Jeg brukte ikke oransj, for jeg synest kaken blir høy nok. Du kan også bruke forskjellige nyanser i blått el rosa, feks til en "fortell kjønnet på barnet fest"Det blir ca 200-250 gr kakedeig med 5 lag, skal du ha seks må du bruke enda mindre. Ha i så mye farge at du får den fargestyrken du vil og rør godt
Fordel røren i hver sin kakeform som er like stor, til mindre str til høyere blir fargelagene i kaken. Stek midt i ovnen 10-15 min, alt etter hvor tykk du lager lagene, sjekk med en nål/pinne/strikkepinne el lign om bunnene er ferdig

Når bunnene er avkjølt, begynner du med den lilla eller den mørkeste om du lager i samme fargeskala. Bygg nå bunnene opp på hverandre, lilla, blå, grønn, gul, rød til slutt. Pynt med den glasuren du liker best mellom lagene og utenpå2 kommentarer:

  1. Hei! Etter mye mas fra dattera mi, skal jeg gjøre et forsøk på denne i helga. Takk for oppskrift, blir spennende å se resultatet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Lykke til 😊 PS: den er veldig søt 😉 Tips: kan også bruke feks kun rosa i forskjellige nyanser

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...