fredag 8. januar 2016

New york cheesecake lavkarbo


Perfekt nå etter julen og alle dens utskeielser. Nemlig kake uten mel og hvitt sukker. Denne er både glutenfri og lavkarbo, lavkarbo vil si at det er brukt ingredienser med svært lavt karbohydratinnhold pr 100 gr vare.

Kremete og god blir denne bakte ostekaken.

Bunn: 
2,5 dl fint mandelmel (kjøp ferdig eller skold mandler og mal)
1/2 ts kanel
2 ts tagatesse
en klype salt
2 ss usaltet meierismør
1 stivpisket eggehvite


Sett bakerovnen på 175 gr.




Bland alt lett sammen




Smør deigen tynt ut i en springform med bakepapir. Bruk gjerne baksiden av en skje. Prøv å få deigen litt opp på kantene, så lekker det ikke så lett når du skal ha i fyllet.
Til større form til lavere kake. Har du en 24 cm form eller mindre blir det en liten men høy kake.

Stek bunnen på 175 gr midt i ovnen i ca 10 min. Avkjøl bunnen helt før du heller i ostemassen.

Skru ovnen opp på 260 grader.




Ostemassen:
900 gr kremost (philadelfia funker veldig bra)
1,5 dl seterrømme
2,5 dl tagatesse
2 ts sitronsaft
2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ts vaniljepulver, eller frøene av 1 vaniljestang
en klype salt
2 eggeplommer
6 hele egg



Ha alt i en bolle og pisk det med mikser så alle klumper blir borte og du får en fin jevn masse






Hell ostemassen forsiktig over bunnen. Sett gjerne formen på en langpanne, det er mulig det kan lekke litt ostemasse til og begynne med.




Stek kaken midt i ovnen på 260 gr i 5 min.

Senk temperaturen til 95 gr og stek videre mellom 1- 1,5 t, alt etter hvor stor form du bruker.

Når kaken er nesten stivnet er den ferdig, den skal "disse" litt i midten, som en karamellpudding. 
Avkjøl kaken og den setter seg og blir fast og fin.

Server gjerne med en saus av bær el lign.

Ostekaken holder seg flere dager i kjøleskap.







1 kommentar:

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...