Søte boller fyllt med vaniljekrem. En oppskrift jeg har fått av min svigerinne Annelie, og gjort den om til glutenfri og uten raffinert sukker.
100 gr soft
3 ss xylitol (eller sukker)
2 klyper himalayasalt
2 egg
2,5 dl melk
25 gr gjær for søt deig
8-9 dl glutenfritt fint mel (eller hvetemel)
Rør smør og sukker hvitt
Rør inn eggene
Ha i resten av ingrediensene og elt godt
Hev i 30-40 min
Del opp i leiver.
Kjevle ut hver leiv og legg på en ss vaniljekrem
Brett forsiktig deigen sammen til et knytte
Sett bollene på bakepapir med bretten ned.
Etterhev 30-40 min under klede
Stek midt i ovnen på 225 gr i 8-9 min
Når bollene er avkjølt pensler du med smeltet smør.......
.....og dypper de i xylitol eller sukker
Om du vil fryse bollene venter du med smør og sukker til de er tint og du skal spise de.
Velbekomme :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)