Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
onsdag 8. mai 2013
Sjokoladefondant
Sjokoladefondant er en form for sjokoladekake, der kjernen er flytende sjokolade. Nyydelige litt lunka med krem eller is til. En dessert som kan imponere, men som ikke tar lang tid å lage.
100 gr meierismør uten salt
200 gr lys eller mørk kokesjokolade. Både barn og voksne her i huset liker best lys.
4 egg (gjerne romtemp)
1 dl sukker
1 dl lyst glutenfritt mel (eller hvetemel)
Sett ovnen på 220 grader.
Du starter med å smelte smør og sjokolade over svak varme. Ta deg god tid isteden for at det skal brenne seg i bunnen.
Smør små former med smør og dryss i oboy.
Her ser du smøret og sjokoladen helt smeltet. Ta nå pannen bort fra varmen mens du gjør neste trekk...
Vips eggedosis av egg og sukker.
Bland sjokoladeblandingen og eggedosisen forsiktig. Sikt i melet tilslutt. Det er spesielt viktig med glutenfritt mel, for der ligger det en del "grums"
Fordel røren i formene. Ikke fyll de helt opp. Dette oppskriften holdt til 6 stykker med disse formene, men det kommer selvsagt an på størrelsen.
Stek de nederst i ovnen mellom 8 og 12 min. Min bakerovn er ganske varm, det passet akkurat med 10 min. Dette må du prøve deg frem. Sjokoladefondanten skal være stivnet utenpå og flytende inni. Husk at fondanten vil fortsette å steke litt etter den er kommet ut av ovnen, så om du er usikker ta den heller ut tidligere enn for sent (blir den for mye stekt, blir det sjokoladekake)
La sjokoladefondanten stå å kjøle seg litt noen minutter, bruk en skarp kniv rund kanten og hvelv kaken over på et fat
Slik ser den ut når den blir åpnet. Det er en fin overraskelse for gjesten som skal smake. Holder seg fint i kjøleskapet noen dager med plast over, men da er det lurt å varme den litt i microen før du spiser den
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Takk for oppskrift! Gleder meg til å prøve. Hilsen glutenallergiker :)
SvarSlettOm du liker sjokolade, kommer du til å bli hektet, her lager vi den ca annenhver helg, kan nesten bli litt for mye av det gode, men den er så enkelt at også mine barn på 10 og 14 år lager den alene :)
SvarSlettHei! Hvilket glutenfrie mel bruker du? Blir spennende å prøve:)
SvarSlettHei. Jeg bruker stort sett semper i all baking, i fondanten bruker jeg fin semper. Lykke til 😃
SlettDette så godt ut! Tror du det går fint å lage i store muffinsformer?
SvarSlettHei. Det har jeg aldri prøvd. Det spørs om de vil flyte litt utover, men det går jo an å prøve 😉 hadde i alle fall brukt både dobbel og kanskje trippel former for å få det stabilt. Lykke til 😃
SlettHvor mange blir det på denne oppskriften med de formene?
SvarSlettCa 8 ��
SvarSlettTakk
SvarSlett