Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
fredag 14. juni 2013
Macroner
Har du behov for en skikkelig søtbombe, er dette saken for deg. Les videre om hvordan du lager macroner.
100 gr mandelmel. Resultatet ser finest ut om du bruker lyst mel. Jeg bruker bla DETTE. Du kan også lage melet selv, ved å skolde mandler og male de helt fint.
200 gr melis
110 gr romtemperert eggehvite
4 ss sukker
Vei eggehvitene i gram...
Start med å sikte mandelmel og melis 2-3 ganger. Det er viktig å få bort alle klumper, så macronene får en fin og glatt overflate.
Pisk eggehvitene stive i en fettfri bolle. Når hvitene er stive har du i sukkeret litt etter litt, samtidig som du pisker.
Ha i melet og melisen og rør forsiktig rundt.
Ha i den fargen du vil ha. Her er brukt gult og grønt, men du kan lage røde, lilla, blå, hvite osv. Kun fantasien setter grenser her. (på bildet øverst er det brukt mørk rosa)
Ha røren i en sprøytepose, bruk en tipp med stort hull. Sprøyt ut rundinger på bakepapirkledd stekeplate. Om du synest det er vanskelig å få like store kaker, kan du på forhånd tegne rundinger på baksiden av papiret (de viser gjennom), ca 3-4 cm diameter. Husk at de flyter litt utover. Du kan også bruke en macronmatte i silikon, da får du perfekt str hver gang.
Når du er ferdig å spøyte massen utover, skal kakene stå ca 1 time på kjøkkenbenken (eller annen benk, he he) i romtemperatur. Kakene får da en skorpe som gjør at de blir fine og blanke når du steker de.
Stek macronene midt i ovnen på 150 gr i 10 min.
Her er et eksempel på krem du kan ha inni:
1/2 vaniljestang
55 gr vann
85 gr smør
15 gr sukker
150 gr hvit sjokolade
Kok opp vanilje, vann, smør og sukker.
Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen og rør til den smelter.
Sett i kjøleskap i ca 2 timer.
Visp så kremen luftig i kjøkkenmaskin, fyll den i sprøytepose og fyll macronene.
En annen krem som er fin å bruke til fyll er cupcakefrosting. Sett gjerne farge på den også.
Oppbevar macronene i kjøleskapet. Kan gjerne stå en dag eller to for å få rette konsistensen. En macron skal visst ikke spises fersk, men hvem kan motstå ??
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)