mandag 24. juni 2013

Sjokoladerullekake med ostekrem



Trenger du en kake som det går fort å lage, er rullekaker tingen. Denne sjokoladerullekaken er fluffy og søt til kaffen. Glutenfri er den fordi det er brukt potetmel istedenfor hvetemel.


3 egg
1 eggehvite (ps! ta vare på eggeplommen til du skal lage fyll)
125 gr sukker
60 gr potetmel
2-3 ss oboy (om du vil ha en mørkere kake bruker du kakao)
1 ts bakepulver



Fyll:

100 gr romtemperert smør
150 gr melis
1 eggeplomme
1 ts vaniljeekstrakt (eller annen vaniljeform)
2 ss philadelfia ost (kan også vær godt med ost med fruktsmak)




Sett ovnen på 190 grader





Pisk 3 egg, 1 eggehvite og sukker til eggedosis.



Sikt i potetmel, oboy og bakepulver. Vend dette forsiktig inn med en slikkepott.




Kle en langpanne med bakepapir og bre utover røren,




Stek kaken midt i ovnen på 190 gr i ca 10 min.
Mens den steker, legger du en kjøkkenhåndduk på bordet og strør sukker over den.




Hvelv kaken over sukkeret med en gang.




Fjern forsiktig bakepapiret.




Legg en langpanne overmens den blir avkjølt, så kaken ikke tørker ut. La den ligge slik til kaken er helt kald.



Fyll:
Pisk smør, melis, eggeplomme, vaniljeekstrakt og ost til en glatt krem.




Fordel utover kaken.




Viktig å få et noenlunde jevnt lag, for mye krem synest ikke jeg er godt.




Rull kaken tett sammen, viktig å begynne stramt, så kaken ikke får et hulrom i midten. Legg kaken med skjøten ned før du skjerer i den.




Renskjer endene og server :):)






1 kommentar:

  1. Denne kaken bakte jeg i dag til et lite selskap. Helt nydelig og den forsvant fort :-)

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...