mandag 1. juli 2013

Tortilla



Hjemmelaget glutenfrie tacolefser, eller tortilla om du vil.

Kjempegode å fryse, de er faktisk enda lettere å rulle når de blir opptint.


4,5 dl fint mel (jeg bruker fin semper)
2 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1/2 ts salt
1,5 dl varmt vann

Dette blir 3-4 stk





Sikt mel i en bolle, bland i salt (jeg bruker himalayasalt, derfor er det rosa), bakepulver og fiberhusk i. Ha i det varme vannet, og elt deigen godt.







Bruk maisenna når du kjevler ut.
Kjevle deigen så tynn du kan. Er lurt å bruke et underlag av silikon og et kjevle i plast eller silikon.




Skjer ut rundinger, jeg bruker bare bakebollen min. Den er 21 cm i diam.




Jeg steker tortillane på svak varme på sveletakken min, men det går sikkert å bruke en tørr stekepanne også.






Oppbevar tortillane i folie men de ennå er varme. De holder seg også fint ihvertfall til dagen etter i folie med plastpose utenpå.

Etter en runde i fryseren blir de enda lettere å rulle, anbefales.






Så er det bare å putte på det du vil. Det går ganske kjapt å bake tortilla. Jeg lager disse samtidig som karbonadedeigen steker.




6 kommentarer:

  1. Disse var ikke bra... Knall harde

    SvarSlett
    Svar
    1. Hm, da må du ha mer varmt vann i, deigen skal være ganske løs, og så kan det hjelpe med en runde i fryseren 😊

      Slett
  2. Urettferdig kritikk, dette var en kjempebra oppskrift! Første gang jeg prøvde nå, ble perfekt:-) Tror bare det er viktig å pakke de inn med en gang de er stekt (når de er varme) så blir de ikke tørre:)
    Tonje:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var kjempehyggelig å høre :) Jeg er veldig fornøyd med oppskriften, er bare den vi bruker her i huset :)

      Slett
  3. Disse ble bra 😊. Måtte bare ha litt ekstra vann i så ble de perfekte 👍

    SvarSlett
  4. Skulle være smiley ikke spørsmålstegn ;)

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...