søndag 26. januar 2014

Fiskegrateng


Fiskegrateng er en liten favoritt, like god nystekt som oppvarma på stekepanna dagen etter. Lurt å lage mye å fryse, da har du middager for flere dager.




Grateng til 4 store former, halver gjerne :

1,2 l ferdigrenska fisk
500 gr macaroni (en pakke) glutenfri eller vanlige

200 gr smør
100 gr jyttemel
130 gr fin semper eller annet glutenfritt mel
(eller 250 gr hvetemel)

10 egg
12 dl melk


Sett ovnen på 200 gr.


Start med å koke fisk, jeg bruker ofte torskefile siden det har vi gjerne i fryseren. Men du kan selvsagt bruke hvilken fisk du vil.


Avkjøl fisken og rens den for ben og skinn.




Kok macaroni (glutenfri)




Nå skal du lage tykk hvit saus, det gjør du slik:

Smelt smør...



..ha i alt melet på en gang og rør...




Da blir det slik..




Ha i melken litt etter litt, rør godt mellom hver gang for å få ut klumpene



Ja, ser skikkelig deilig ut




Men resultatet blir slik :) Ha i salt, pepper og gjerne muskat. Du kan gjerne krydre myye mer enn du pleier i hvit saus, for krydderet "forsvinner" litt når alt blir blandet




Skill eggeplommene og hvitene. Stivpisk eggehvitene.

Ha eggeplommene i den hvite sausen.

Bland fisken, macaronien, sausen, ha tilslutt i eggehvitene og vend de forsiktig inn, for å ikke slå ut luften i hvitene.




Smør ildfaste former med smør og fordel røren. Her ble det 4 store former.
Dryss over med glutenfritt brødrasp eller strømel.




Stek nederst i ovnen på 200 gr i 45-50 min




Server med kote poteter og gulrøtter. Neste dag kan du steke gratengen på stekepannen.



2 kommentarer:

  1. Denne ble skikkelig god! Barn og barnebarn ble begeistret.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig hyggelig 🥰

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...