Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
lørdag 22. november 2014
Lavkarbo Brente Mandler
Lavkarbo brente mandler, jeg har brukt min vanlige oppskrift som inneholder melis og byttet ut det med tagatesse. Oppskriften har vert hemmelig i flere år, og er inspirert av en tur vi hadde til et torg i Tyskland, der vi kjøpte brente mandler med krydder. Det er noe helt annet enn bare karamellisert sukker.
Etter mye prøving og feiling, kom jeg frem til 5 krydder som fungerte supert.
Du trenger:
3 dl mandler
2 dl tagatesse
1/2 dl vann
2 ts bakepulver
en halv ts kanel
en halv ts allehånde
en halv ts ingefær
en halv ts kardemomme
1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker, men tørket frø fra vaniljestang) eller frøene fra 1 fersk
vaniljestang
Ps: på bildene du ser her er det halv oppskrift, men det er like greit å lage både full og dobbel oppskrift her :)
Du tar alle ingrediensene i en stekepanne, bland de med en tresleiv og rør til vannet er fordampet på svak varme. Min ovn går til 9, så her bruker jeg 6 først og så senker jeg til både 5 og 4 etterhvert.
Her ser du før det begynner å koke
Her er jeg ca halveis. Viktig å røre hele tiden så det ikke brenner seg. Først når tagatessen begynner å karamellisere seg er mandlene ferdig.
Legg mandlene over på et bakepapir smurt inn med litt nøytral olje. Plukk de fra hverandre med gaffel, og la de avkjøle.
Oppbevar de i posem boks, glass eller det du vil. Brente mandler har lang holdbarhet.
Enkleste måten å vaske pannen på er å ta vann i pannen og "koke" den ut.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei. Synes det hørtes ut som myye tagatesse ift andre oppskrifter. Vil bare høre om det stemmer før jeg setter igang ��
SvarSlettHei. Nei, det stemmer. 2 dl. Men du kan sikkert bruke 1 1/2 også 😉
SlettLyst til å prøve! Blir de helt sprø og harde, slik vanlige brente mandler blir?
SvarSlettHei.Jeg oppdaget nå at kommentaren min ikke har blitt lagt ut, kan vær fordi jeg prøvde å gjøre det på tlf ? Men her kommer en ny, om enn veldig sent.... JA, de blir sprø og harde som vanlige brente mandler :) Kjempegode. Høykarbo folkene her i huset synest de var bedre enn vanlige ;)
Slett