torsdag 20. november 2014

Lussekatter



Joda, lussekatter går også an glutenfrie. Veldig gode ferske, men også gode å fryse. Tips: ha smør og hvitost på :)

Her får du oppskriften på glutenfrie, men om du ikke trenger det bruker du hvetemel.




150 gr meierismør
5 dl melk
1 pk rød gjær, tørr eller fersk
1 ss fiberhusk
1 egg
160 gr sukker
1 gr safran (det går også fint med 0,75, som er i posen fra apoteket)
1 ss kardemomme
750 gr fint glutenfritt mel, feks semper fin mix, eller 800 gr hvetemel (om du ikke skal lage glutenfritt)

Start med å smelte 150 gr smør i en panne på middels varme, min ovn går til 9, så da smelter jeg smør på 6. Viktig for at det ikke skal bli brent.

Ha 5 dl melk i pannen, så smøret og melken blandes. Om du bruker fersk gjær varmer du nå dette fingervarmt, om du bruker tørrgjær tåler den litt mer varme.

Ha melk og smør i en bakebolle, løs opp gjæren om du bruker fersk, om du bruker tørr bare drysser du det i væsken. Ha også i 0,75-1 gr safran, 1 ss kardemomme, 160 gr sukker, 1 egg, 1 ss fiberhusk, rør og la det stå noen minutter mens du måler opp mel. Smak på deigen, du kan gjerne ha mer kardemomme i om du vil ha mer smak.






Ha i 750 gr glutenfritt mel eller 800 gr hvetemel.

Elt det godt, veldig fint å bruke maskin til dette.




Dekk deigen med plast og et klede, sett det til heving ca 20 min. Deigen er  og skal være ganske klissete når du baker glutenfritt, når den får stå og heve litt, vil den "sette" seg.

Del opp i emner og trill ut ulike fasonger. Du bestemmer selv hvor tynne eller tykke de skal være.

Tips: Bruk bakematte i silikon, engangshansker med pittelitt rapsolje på, på første utrilling, det er nok.






Sett bakerovnen på 200 gr.

Etterhev 30 min, og pensle med egg. Pynt med rosiner om du liker det.




Stek midt i ovnen på 200 gr, 10-15 min. Glutenfritt blir fort brunt, så prøv deg frem med tiden.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...