Smultringer som ikke skal kjevles ut, her trenger du en "smultringlager". Det får du kjøpt på jernia og lignende butikker.
4 egg
400 gr sukker
5 dl kulturmelk
1,25 dl kremfløte
3 ss smeltet meierismør
2 ts natron
1 dråpe blank eddik
1 ts kardemomme
750 gr fin semper (eller hvetemel om du ikke lager glutenfritt)
Pisk 4 egg og 400 gr sukker til eggedosis
Ha 2 ts natron i litt lunka vann
Ha i natronvann, 5 dl kulturmelk, 3 ss smeltet smør, 1 dråpe eddik, 1 ts kardemomme og 750 gr siktet fint mel. Ha i det våte og tørre om hverandre, og rør forsiktig. Røren skal være seig.
Sett gjerne røren kaldt en halv times tid eller mer.
Her er "smultringlageren"
Den har en fjær som åpner og lukker bunnen der smultringene kommer ut.
Fyll den helt opp med røre, så hjelper tyngdekraften til med å få deigen ut fra bunnen.
Smelt 1,5 kg flott matfett. Dvs 3 pakker
Ovnen min går til 9, så her er det passelig temperatur å steke de på 7. Ikke ha for varm varme, da blir smultringene fort stekte utenpå og rå inni.
Hold smultringlageren helt ned til fettet, trykk på fjæren og deig vil komme sakte ut i bunnen. Jeg teller ca til 5, så slipper jeg fjæren. Da blir de sånn midt på treet tykke. Hold lenger om du vil ha de tykkere.
Siden du lar deigen komme i kontakt med fettet før du slipper, så vil smultringen holde formen bedre.
Ikke stek for mange på en gang.
Det går ganske fort, smultringene vil fortsette å "steke" etter de er kommet opp fra gryta.
Legg smultringene over på rist med papir under og la de dryppe fra seg fettet der.
Kjempefine å fryse.
De så kjempe gode ut :) Ha en fin dag
SvarSlettTusen takk 😊 ha en fin dag du også og god jul 😊
Slett