GLUTENFRI PIZZA
Ta frem vekten, sett en bolle på og nullstill vekten.
Ha i ca 100 gr jyttemel
Ha i ca 400 gr semper fint mel, 1 ss fiberhusk, 1 ts salt, en halv pk tørrgjær og ca 3 ss oregano
Bruk gjerne engangshansker og rør sammen.
Deigen skal være ganske løs, ikke ha mer mel i.
Den tykner når den hever, men den skal fremdeles være så løs etter heving at du må bruke hendene til å trykke den ut med og ikke kjevle
Legg plastfolie eller en plastpose over, med en håndduk over der igjen. Sett til heving på et lunt sted, feks baderomsgulvet, i ca 30 min
Om du vil ha en pizza med kanter, gjør du følgende:
Legg 4 plastposer i en firkant på benken (ikke så miljøvennlig, men avogtil trumfer det praktiske)
Om du ikke vil ha kanter på pizzaen, hopper du over kommende instrukser, og legger deigen rett på bakepapiret uten plastposer
Legg et bakepapir på midten, så posene stikker godt ut på alle sidene
Hell deigen på
Fyll en skål med kaldt vann, bløt hendene og begynn og trykk.
Deigen rivner lett, men det er bare å lappe den sammen og ha tolmodighet.
Trykk den forbi kanten på bakepapiret og noen cm ut på posene på alle 4 sidene
Fyll på med pizzasaus. Bruker ofte peppes, rema 1000 sin til 10 kr, eldorado el lign
Legg på reven ost, eller osteskiver.
Om du legger osten litt utenom sausen, på selve deigen, før du bretter, får du smeltet ost inne i skorpa
Start med å brette en og en side av plastiken inn, deigen følger med og det blir en fin pizzaskorpe.
Dette gjør jeg fordi deigen er for tynn og skjør til at den kan brettes uten hjelp. Med plast slipper du at deigen henger fast i benken
Brett plasten tilbake og gjør det samme med alle sidene
Legg på resten av pizzafyllet etter eget ønske.
Her er bacon, pepperoni og oregano el pizzakrydder
Om du lager kjøttdeigpizza, tar du kjøttdeigen først og så osten til slutt.
Dra bort plastposene.
Ta tak i bakepapiret i 2 hjørner og dra pizzaen forsiktig opp på en bakeplate
Stek pizzaen midt i ovnen på 225 gr, ca 25-35 min, avhengig av hvor sterk ovnen er
Når pizzaen er halvstekt kan du legge litt ost rundt på hele skorpen, før du steker videre, det er også veldig godt
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)