mandag 12. august 2013

Loff og hamburgerbrød med quinoaDette brødet er utrolig luftig, søtt (ikke "sukker"søtt) og veeldig godt. Jeg baker det både som brød og hamburgerbrød. Pga quinoa, er her også mye næring i dette brødet. For å nevne litt, har quinoa mye protein, fiber, sakte karbohudrater, gode fettsyrer med mer. Ikke minst så er den glutenfri.


1,5 dl quinoa som du koker med 2-3 dl vann

1 kg fint mel (bruker som regel semper)
3 dl havremel
1 dl bokhveteflak
1/2 dl sesamfrø
2 ss lys sirup
50 gr rød tørrgjer eller fersk om du vil
1 ts salt, bruker himalayasalt
1 dl olivenolje eller 100 gr bremykt
1 egg
3 ts fiberhusk
11 dl lunka vann
Sett bakerovnen på 220 gr.
Bland alt det tørre i en bolle

Ha i egget, den kokte quinoaen  ( den er fortsatt varm, det hjelper på hevingen. Du kan selvsagt bruke kald quionoa, kanskje du må bruke litt varmere vann da), sirup og vann
Elt alt godt sammen


Deigen er ganske så løs og klissete, det skal den være. Dette blir ikke brød som du skal bake ut.
Forhev ca 30 min med plast og klede over deigen.

Legg bakepapir i brødformer. Her er 2 store på 2 l, men du kan lage i mindre former og få flere brød.
Når jeg lager 2 store som her, har jeg nok deig til å lage en plate med store hamburgerbrød også, greit å lage litt forskjellig når en først baker.

Du kan smøre bakepapiret med litt smør, så slipper brødene enda lettere.

Etterhev ca 20-30 min.


Se så fint de hever seg :)
Pensle med egg, strø med sesamfrø, valmue eller hva du vil.
Stek brødene nederst i ovnen fra 20 min, alt etter ovn. Bank forsiktig på toppen av brødet, det skal høres en hul lyd, da er det ferdig.
3 kommentarer:

 1. Hei. Hvor kjøper du quinoa som du bruker i loffen din? :) Jeg bruker glutenfri mat men har ikke prøvd dette i bakverk og fikk veldig lyst å prøve det. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann. Jeg kjøper den http://www.iherb.com/search?kw=quinoa&x=0&y=0#p=1 dette er på iherb. Du får kjøpt den som både korn og mel. Jeg har enda ikke kjøpt den på butikk her, men de skal ha det på helsekost og store matbutikker, men iherb er en god del billigere. Har også kjøpt quinoa pasta fra iherb, den er kjempegod, og mye mer næringsrik enn vanlig glutenfri pasta. Det finnes også kjeks, quinoa flak (sikkert fine å ha i musli ?), rød quinoa (skal være søtere enn vanlig, men har ikke prøvd den), bars mm

   Slett
 2. iHerb er en veldig fin side, jeg bestiller også mye glutenfriemel typer etc der. Det er så billig, frakta er på rundt 23 kr og tar bare rundt 8-10 dager.

  SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...