onsdag 21. august 2013

Charlotte russe
En deilig fromasjkake som jeg har fått oppskriften av min tante Marie. Dette var en av favorittene mine da jeg var barn og vi hadde familieselskap. Det er ofte slik at en baker den samme kaken gang på gang og alle har sin spesialitet. dette var kaken til tante Marie, og jeg har limt oppskriften somm hun skrev til meg inn i min kokebok. Koselig :)


3 pk valgfri gele. bruker gjerne jorbærgele og jordbærsylte, aprikossylte og appelsingele osv
5 dl kremfløte

rullekake, der bruker jeg DENNE oppskriften
det kommer an på hvor stor kake du skal lage, kanskje du må ha 2 rullekaker
Start med å lage gele etter oppskriften på pakken. Om du koker opp med halvparten vann og har i iskaldt vann den andre halvparten, går prosessen med å stivne litt fortere. Har du dårlig tid kan du sette hele pannen i fryseren, men da må du passe på å røre med jevne mellomrom.

Geleen skal være litt stiv, litt "goplete". Den skal mikses med fløte, er den for stiv blir det klumper, er den for tynn blir det bare suppe.

Pisk kremfløten til krem, ha i den "goplete" geleen og miks lett
Mens geleen stivner, lager du rullekake, den går kjapt å avkjøle så det går fint.
Her har jeg brukt en dessertskål for å få en rund kake, men du kan også bruke en springform eller noe annet. Dekk alle kanter og bunner med rullekake.
Fyll på med gele/krem blandingen. Her har jeg også hatt ferske jorbær i, siden dette var en jorbærgele og jodbærsylterullekake.....
Sett kaken i kjøleskapet til den er stiv.
Snu den på et kakefat.
Fiks ferdig charlotte russe
2 kommentarer:

  1. Tusen takk for super oppskrift på Charlotte Russe! Nydelig kake, som jeg aldri hadde hørt om før min samboer ønsket seg denne. Det var hans bursdagskake fra han var liten. Nå har jeg laget den fra oppskriften din i 11 år!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så utrolig hyggelig å høre ☺️

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...