mandag 21. oktober 2013

Churros


Churros finner vi som regel når vi er i varmere strøk på ferie, men aldri glutenfrie, det er veldig trist for det er jo så deilig. Men denne kan du lage selv hjemme.

Deigen ligner veldig på vannbakkels, samme fremgangsmåte, men skal da frityrstekes istedenfor i ovnen. Kan serveres som de er, med sjokolade eller for eksempel sukker og kanel.


150 gr soft el meieri smør
5 dl vann
en klype salt
5 dl glutenfritt fint mel eller 5,5 dl hvetemel
0,5 dl sukker
5 egg
1 vaniljestang om du vil ha ekstra vaniljesmak

olje til steking






Smelt smøret i en panne og ha i vann. La det koke opp.




Ha i siktet mel, salt, sukker og ev kjernen i vaniljestangen. Vær klar med visp eller sleiv for nå må du jobbe fort, dette skal nå mikses kraftig til deigen klumper seg.




Ta pannen fra varmen




Ha deretter i et og et egg. Rør godt mellom hvert, da str på egget avgjør hvor mange du skal ha i. Deigen skal være myk, men ikke rennende, samtidig skal den være så løs at du kan sprøyte den med pose, her må du bare prøve deg frem.




Når du rører i eggene, vil deigen "skille" seg, men det er bare å fortsette, den blir fin og fast etter en liten stund.






Varm olje i en panne eller frityrkoker (jeg bruker som oftest rapsolje til slikt), og fyll deigen i en sprøytepose med tipp, her er det brukt stjernetipp. du kan velge hvor tjukk tipp du vil bruke, husk at kakene vokser i oljen.




Sprøyt direkte i pannen, stek de gyllenbrune og snu de så de blir stekte på begge sider.





La kakene renne av på litt papir og dryss de gjerne med sukker mens de ennå er klissete.
















2 kommentarer:

  1. Jeg lagde dem nettopp og må si at de ble en kjempe suksess. Jeg har hatt cøliaki i 3 år nå og prøver å smake så mye forskjellig som jeg kan

    SvarSlett
  2. Helt perfekte! Akkurat sånn de skal være. Ungene elsket de!

    SvarSlett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...