lørdag 30. mai 2015

Lavkarbo og naturlig glutenfri sjokoladekake



Sjokoladekake med bare 4 ingredienser. Den er glutenfri, nøttefri og laktosefri (alt etter hvilke sjokolade og smør du bruker)

Fremgangsmåten er lik sjokoladefondant og den smaker slik også, bare kraftigere.
Du kan lage samme kaken med lys el mørk kokesjokolade, men da er den ikke lenger lavkarbo.

200 gr sukkerfri sjokolade (jeg bruker cloetta mørk sjokolade, den har bare 0,5 karbohydrat pr 100 gr, Den skal finnes som melkesjokolade også, men den finner jeg ikke i vårt område)
Om du vil ha litt mildere smak kan du bytte ut 100 gr sjokolade med ca 1 dl bakekakao, men der er mer karbo i)
200 gr meierismør (eller laktosefritt smør)
4 egg
1,5 dl søtning (feks sukrin el tagatesse)



Sett ovnen på 200 gr.


Smelt sjokolade og smør i vannbad. Ha vann i en kjele og kok opp, sett en skål som tåler varme over. Ikke vær utålmodig å bruk høy varme, da brenner sjokoladen seg.




Sjokoladen og smøret skal være helt smeltet.




Pisk egg og søtning, her har jeg brukt sukrin gold og tagatesse, en annen gang brukte jeg sukrinmelis og tagatesse (det kjøper du på helsekost) man bruker det man har. Om den ikke skal være lavkarbo bruker du vanlig hvitt sukker.

Med sukkererstatning må du piske litt lenger enn med vanlig sukker for å få eggedosis.






Legg bakepapir i bunnen av en springform og spray med formfett eller smør med smør.




Bland sjokolade og smør blandingen i eggedosisen og hell røren i springformen. Denne formen er 24 cm. Bruker du større form får du en lavere kake og må huske å regulere steketiden deretter.




Stek midt i ovnen på 200 gr i ca 20 min. Alt etter hvor flytende du vil ha kjernen. Husk at når kaken blir kald vil den "sette" seg mer, så det kan vær lurt å ta kaken ut av ovnen når midten fortsatt er "skjelven". Vil du ha en mer fast sjokoladekake, steker du den litt lenger.




Mektig, sunn sjokoladekake



6 kommentarer:

  1. Tusen takk for oppskriften!! Bakte denne til å ha med meg i selskap, slik at jeg på lavkarbo også skulle få kose meg. Det ble den mest populære kaken :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig kommentar 😃 Den er også god å fryse 😉

      Slett
  2. Du sier at kaken er laktosefri, men i oppskrifter står 200 gr meierismør. Smør består av melk

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, det har du helt rett i, oppskriften er nå redigert. Tusen takk

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...