Oppskriften knabbet jeg HER (en blogg det absolutt er verdt å se innom :) )
Du trenger:
ca 500 gr glutenfritt fint mel
1 ts fiberhusk
1,5 ts salt (gjerne himalayasalt)
1 pk blå tørrgjær
1 ts xylitol (eller sukker)
50 gr meierismør
3,5 dl melk
1 egg
Bland alt det tørre i bakebollen. Ha i tørrgjæren på toppen
Varm melken til 38-40 grader, og hell bare litt av den oppi, la gjæren og melken jobbe i 3-4 min. Bittesmå bobler vil komme etterhvert
Ha i resten av melken, egget og smeltet smør. Miks alt med kjøkkenmaskin (eller for hånd)
Del deigen i biter og trill små boller. Dette ble ca 16 stk
Stikk enden på en tresleiv gjennom bollen.....
....og hiv litt rundt på den, så hullet utvider seg. Det er bedre med litt stort hull enn et lite, da bagelsene hever seg en del
Kok opp vann i en panne og ha i 2-3 ts xylitol eller sukker. Legg bagelsene i. De vil falle til bunnen først men stiger så opp. La de koke ca 2 min på hver side
Ta de opp...... se som de har hevet.....
Legg de på en bakeplate med papir og la de heve ca 30 min
Om du vil, kan du pensle de med eggehvite eller egg.
Stek bagelsene midt i ovnen på 250 gr i ca 15 min
Hei. Disse ble veldig gode. Mitt problem var at deigen min ble veldig klissete. I tillegg ble de veldig store og fine da de kokte i vannet men falt sammen igjen når de skulle heve. Imidlertid hevet de ikke så mye. Har du noen gode råd?
SvarSlettHei, deigen skal være litt klissete, om den blir altfor vanskelig å jobbe med kan du ha i litt mer mel, men vær forsiktig med mengde så de ikke blir tørre. Kan det være at du kokte de for lenge ? Så de hevet for mye i vannet ? Vil tro de kan falle sammen litt da. Har ikke skjedd meg, så litt vanskelig å si hva årsaken er, beklager for dårlig svar 😞
Slett