fredag 21. september 2012

Mandelkubb/mandelkake

Jeg vet ikke helt hvilke kategori disse kommer under. På svensk heter det MANDELKUBB, men om en kan kalle det mandelkake, mandelkjeks eller mandelbrød er jeg usikker på.

Gode er de ihvertfall uansett, litt slik at spiser du 1 må du spise flere..... Vi pleier alltid å kjøpe slike når vi er i Sverige på ferie, og nå var det på tide å lage de selv.





7 dl fint mel (glutenfritt eller hvetemel)
1 pose kakefyll vanilje
1,5 dl xylitol (sukker)
2 ts hjortesalt
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
150 gr kaldt smør
1,5 dl kremfløte
2 egg
mandelessens, dråper eller ekstrakt, smak deg frem

Halv oppskrift blir ca 17 biter.



Bland alt det tørre i en bolle, smuldre det kalde smøret i melblandingen




Ha i egg og fløte




Bland til du får en fast deig. Hvor mye mel som skal i avhenger av hvor store eggene dine er, men pass på så det ikke blir for mye mel, det er bedre at deigen er litt klissete enn at den er for tørr


Bland i mandelessens eller ekstrakt, smak litt på deigen så du får passe mengde smak. Smaken kommer også litt mer frem etter steking....




Del opp i passe biter




Trill deigen mellom fingrene og form de til en avlang liten kubbe, ca 5 gange 3 cm og 1,5-2 cm høye

Pensle med egg og strø på perlesukker eller mandler






Stek midt i ovnen på 225 gr i 5-7 min. Kakene skal være helt tørre gjennom men ikke brune











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...