Jeg vet ikke helt hvilke kategori disse kommer under. På svensk heter det MANDELKUBB, men om en kan kalle det mandelkake, mandelkjeks eller mandelbrød er jeg usikker på.
Gode er de ihvertfall uansett, litt slik at spiser du 1 må du spise flere..... Vi pleier alltid å kjøpe slike når vi er i Sverige på ferie, og nå var det på tide å lage de selv.
7 dl fint mel (glutenfritt eller hvetemel)
1 pose kakefyll vanilje
1,5 dl xylitol (sukker)
2 ts hjortesalt
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
150 gr kaldt smør
1,5 dl kremfløte
2 egg
mandelessens, dråper eller ekstrakt, smak deg frem
Halv oppskrift blir ca 17 biter.
Bland alt det tørre i en bolle, smuldre det kalde smøret i melblandingen
Ha i egg og fløte
Bland til du får en fast deig. Hvor mye mel som skal i avhenger av hvor store eggene dine er, men pass på så det ikke blir for mye mel, det er bedre at deigen er litt klissete enn at den er for tørr
Bland i mandelessens eller ekstrakt, smak litt på deigen så du får passe mengde smak. Smaken kommer også litt mer frem etter steking....
Del opp i passe biter
Trill deigen mellom fingrene og form de til en avlang liten kubbe, ca 5 gange 3 cm og 1,5-2 cm høye
Pensle med egg og strø på perlesukker eller mandler
Stek midt i ovnen på 225 gr i 5-7 min. Kakene skal være helt tørre gjennom men ikke brune
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)