En glutenfri formkake som dufter og smaker sitron og vanilje.
150 gr meierismør
150 gr xylitol (sukker)
6 eggeplommer
225 gr fint mel
1,5 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt
saft av en halv sitron
skallet av 1 sitron
2 dl kremfløte
Pisk smøret og ca halvparten av sukkeret til smørkrem.
Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis. Bland smørkremen og eggedosisen sammen, ha i mel, bakepulver, sitron og vanilje.
Pisk krem av fløten og bland fløten inn i deigen. Da ser den slik ut tilslutt...
Bruk en kakeform eller brøform og kle den med bakepapir (denne formen er på 1,5 l)
Stek i bakerovnen på nederste rille i ca 1 time. Etter ca 20 min, la jeg folie over for å ikke brenne kaken.
Lag melisglasur med sitron og ha på kaken mens en er lunken. Nytes med en kopp kaffe :)
Ps ! like god dagen etter
Hei hvor mange grader steker du den på?
SvarSlettHei, ca 175 gr
Slett