søndag 16. september 2012

Vaniljekrem

Jeg har brukt å lage vaniljekrem som tar litt tid, men så kom jeg frem til denne oppskriften, jeg tror det tok bare 5 minutter å lage kremen, og ting som er enkelt er jo alltid gøy.





3 dl kremfløte eller laktosefri kremfløte
2 eggeplommer
3 ss sukker, xylitol el sukrin
2 ss potetmel (3 ss om du vil ha den enda litt tykkere)
1 vaniljestang

Du tar rett og slett alt sammen i en panne, setter den på svak varme og pisker. Bruk håndvisp eller en mikser. Varm til kokepunktet samtidig som du visper. Pass på så det ikke koker. Kremen vil raskt tykne, når du synest den er tykk nok er den ferdig.

Det ENESTE negative med hjemmelaget vaniljekrem, er at den er varm når du er ferdig, så det kan være lurt å lage den litt i forkant, gjerne dagen før du skal bruke den. Avkjøl i romtemperatur og senere oppbevares den i kjøleskap, gjerne med plast over så slipper du snerk.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...