Sellerirot er en rotgrønnsak som har 2,8 gr karbohydrat pr 100 gr, så den brukes ofte i et lavkarbokosthold, feks som erstatning for potet.
Den er veldig god å lage mos av, også i gryter, supper, bakt i ovn, fløtegratinert osv er den nydelig
Du trenger :
1 sellerirot
vann
salt
pepper
kremfløte
ev meierismør (ikke nødvendig)
Skrell selleriroten. Del den opp i små biter, til midre biter, til fortere går kokingen
Kok selleriroten i vann og salt (det rosa på bildet er himalayasalt). Ca 15-30 min alt etter str på bitene
Sil av vannet, hell bitene tilbake i pannen, tilsett litt fløte (3-4 ss) og kjør stavmikseren til du får en fin glatt mos. Krydre etter smak med salt og pepper, og gjerne en ts meierismør.
Ertatter potetmos feks i hvit bacalao.
Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
torsdag 19. februar 2015
Sellerirotmos (lavkarbo)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)