Nydelige glutenfrie boller. Holder seg veldig bra i fryseren, de vil ikke smuldre opp når du tiner de igjen. Tin de bare i romtemperatur eller i microen.
Bruk de som de er med pålegg, som fastelavensboller eller som skuleboller. Dette er en veldig god grunndeig som jeg bruker veldig mye.
1,2 l melk (gjerne laktosefri)
300 gr meierismør
250 gr melis
100 gr gjær
1,2 kg fint glutenfritt mel (jeg har bare erfaring med fin semper)
250 gr jyttemel (blå pakke)
3 ss fiberhusk
1,5 ts kardemomme
Start med å koke opp 1,2 l melk, 300 gr smør og 250 gr melis.
Avkjøl dette til ca 37 gr
Bland 100 gr gjær (jeg bruker som oftest tørrgjær, så 2 pakker med det), 1,2 kg mel, 250 gr jyttemel, 3 ss fiberhusk og 1,5 ts kardemomme.
Ha i væsken og og elt deigen godt. Du kan elte for hånd, men pga av konsistensen anbefaler jeg maskin. Bruk da k spaden (flat) og kjør gjerne maskinen i 8-10 min.
PS !!!! ikke ha i mer mel !
Deigen blir ganske klissete, det skal den være.
Bak ut bollene med en gang, uten å forheve. Ta litt nøytral olje, feks raps, på hendene og form passelige boller.
Sett på stekeplate med papir, dekk med plast og håndduk og hev på et lunt sted i ca 1 time.
Varm stekeovnen til 220 gr.
Stek bollene midt i ovnen på 220 gr i ca 7-10 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)