søndag 17. april 2016

Hjemmelaget karamell med hvit sjokolade



Nydelig myk karamell med smak av hvit sjokolade du kan bruke til saus, kakefyll, i konfekt osv


100 gr sukker
190 gr fløte
200 gr hvit sjokolade
30 gr meierismør uten salt
maldonsalt


Smelt sukker i en kasserolle på svak varme. Ikke stress og skru opp temperaturen, du ender bare med brent karamell.
Ikke rør, bare rull sukkeret rundt i pannen til det har smeltet og fått en fin karamellfarge






Gjør klar 190 gr fløte, 30 gr smør og 200 gr sjokolade




Hell fløten over sukkeret og kok det forsiktig til karamellen (sukkeret) blir smeltet. Du kan nå røre forsiktig. Kok på svak varme






Ha i sjokoladen og smøret og rør til det løser seg opp. 
Karamellen er nå ferdig.
Avkjøl.




Dryss i et par klyper maldonsalt og rør



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...