søndag 8. september 2013

IHERB tips, også en del glutenfritt

 
 
Vi er stadig på jakt etter gode glutenfrie produkter. Denne frokostblandingen er midt i blinken, den er søt og god og trenger ikkke ekstra sukker i bollen.
 
 



Denne er også god og den er laget av quinoa, en av de mest næringsrike matvarene vi har.





Har du hørt om Epsom salt ? Stjernene bader i det for å stramme opp kroppen før premierer, det trekker ut avfallstoff fra kroppen og det kan til og med blandes ut i vann og drikkes, det skal rense systemet, virke lakserende ved forstoppelse og det er rikt på mineraler




Min datter lurte på om jeg var blitt så gammel at jeg brukte pilleboks, men denne har så store bur, at det var genialt å putte supermat i den, så slipper jeg å ha med masse store bokser på tur




Quinoamel har samme næringsegenskapene som quinoa i hel form. Bruk det i brød, vafler, pannekaker, bakverk der du vil øke næringsverdien




Denne flasken er myyye mindre enn den ser ut, men det er supert å bruke E vit på sår, tørr hud, også acner.



Dette er en ferdig blandet juice full i supermat og en antioksidantbombe uten like. Inneholder aloe vera, gojibær, mangosteen, acai, camu camu, noni og maqui. Kan det bli bedre ? Antioksidanter er bra innen antirynke og for immunforsvaret.





Tynne glutenfri riskjeks. S
upre til ost


En slags saltstenger, men skikkelig grove og litt tykkere enn vanlig saltstenger med hvete. Også glutenfri.




Kan ta med et tips som ikke har med mat å gjøre også, disse kloene synest jeg er de beste for å fjerne flott, slipper å ta bort i flåtten, for det synest jeg er skikkelig ekkelt. Kommer i en pose med 2 stk i forskjellig str.





Godteri, ikke sukkerfri men glutenfri og med naturlige smaker.




En til med litt andre smaker





Redmond clay, en spesiell leire som kan brukes som ansiktsmaske men også som et kosttilskudd. Du kan blande den med litt vann og ha den på insektstikk, blåmerker, acner og sår hud.
Som kosttilskudd blander du en ts leire i et glass vann el juice og drikker. Dette renser tarmene og tilfører kalsium, magnesium, jern mm. Leiren virker som en svamp i tarmveggene og trkker ut avfallstoff.















onsdag 21. august 2013

Charlotte russe




En deilig fromasjkake som jeg har fått oppskriften av min tante Marie. Dette var en av favorittene mine da jeg var barn og vi hadde familieselskap. Det er ofte slik at en baker den samme kaken gang på gang og alle har sin spesialitet. dette var kaken til tante Marie, og jeg har limt oppskriften somm hun skrev til meg inn i min kokebok. Koselig :)


3 pk valgfri gele. bruker gjerne jorbærgele og jordbærsylte, aprikossylte og appelsingele osv
5 dl kremfløte

rullekake, der bruker jeg DENNE oppskriften
det kommer an på hvor stor kake du skal lage, kanskje du må ha 2 rullekaker




Start med å lage gele etter oppskriften på pakken. Om du koker opp med halvparten vann og har i iskaldt vann den andre halvparten, går prosessen med å stivne litt fortere. Har du dårlig tid kan du sette hele pannen i fryseren, men da må du passe på å røre med jevne mellomrom.

Geleen skal være litt stiv, litt "goplete". Den skal mikses med fløte, er den for stiv blir det klumper, er den for tynn blir det bare suppe.





Pisk kremfløten til krem, ha i den "goplete" geleen og miks lett




Mens geleen stivner, lager du rullekake, den går kjapt å avkjøle så det går fint.
Her har jeg brukt en dessertskål for å få en rund kake, men du kan også bruke en springform eller noe annet. Dekk alle kanter og bunner med rullekake.




Fyll på med gele/krem blandingen. Her har jeg også hatt ferske jorbær i, siden dette var en jorbærgele og jodbærsylterullekake.....




Sett kaken i kjøleskapet til den er stiv.
Snu den på et kakefat.




Fiks ferdig charlotte russe












mandag 12. august 2013

Loff og hamburgerbrød med quinoa



Dette brødet er utrolig luftig, søtt (ikke "sukker"søtt) og veeldig godt. Jeg baker det både som brød og hamburgerbrød. Pga quinoa, er her også mye næring i dette brødet. For å nevne litt, har quinoa mye protein, fiber, sakte karbohudrater, gode fettsyrer med mer. Ikke minst så er den glutenfri.






1,5 dl quinoa som du koker med 2-3 dl vann

1 kg fint mel (bruker som regel semper)
3 dl havremel
1 dl bokhveteflak
1/2 dl sesamfrø
2 ss lys sirup
50 gr rød tørrgjer eller fersk om du vil
1 ts salt, bruker himalayasalt
1 dl olivenolje eller 100 gr bremykt
1 egg
3 ts fiberhusk
11 dl lunka vann




Sett bakerovnen på 220 gr.




Bland alt det tørre i en bolle





Ha i egget, den kokte quinoaen  ( den er fortsatt varm, det hjelper på hevingen. Du kan selvsagt bruke kald quionoa, kanskje du må bruke litt varmere vann da), sirup og vann




Elt alt godt sammen






Deigen er ganske så løs og klissete, det skal den være. Dette blir ikke brød som du skal bake ut.
Forhev ca 30 min med plast og klede over deigen.





Legg bakepapir i brødformer. Her er 2 store på 2 l, men du kan lage i mindre former og få flere brød.
Når jeg lager 2 store som her, har jeg nok deig til å lage en plate med store hamburgerbrød også, greit å lage litt forskjellig når en først baker.

Du kan smøre bakepapiret med litt smør, så slipper brødene enda lettere.

Etterhev ca 20-30 min.






Se så fint de hever seg :)




Pensle med egg, strø med sesamfrø, valmue eller hva du vil.
Stek brødene nederst i ovnen fra 20 min, alt etter ovn. Bank forsiktig på toppen av brødet, det skal høres en hul lyd, da er det ferdig.




















torsdag 25. juli 2013

Sprø sjokoladecookies




Supergode kjeks med sjokolade og peanøttsmak. Disse er umulig å spise bare et av. Det er bare å lage stor dose med det samme. Lagre de i tett glass eller boks. Ikke i plastpose, da blir de myke.



125 gr romtemperert smør, gjerne meieri
2,25 dl sukker


1 egg
6-6,5 dl fint mel
1 toppa ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

100 gr kokesjokolade (vi bruker lys)
3 goode ss peanøttsmør




Sett ovnen på 175 gr.


Start med å piske smør og sukker hvitt, det går fint å bruke håndmikser når smøret er romtemperert. Har du glemt å ta smøret ut fra kjøleskapet, kan du putte det 3 sek i microen.




Ha i egget, og pisk det godt inn.






Sikt i mel, bakepulver og vaniljesukker.




Hakk sjokoladen og ha i den og peanøttsmøret.
Rør det godt inn med en sleiv eller slikkepott.




Det er viktig å ikke ha for mye mel i. Deigen skal være slik at du akkurat klarer å forme en pølse. Du må liksom trykke den til, den er for klissete til å rulle.





Skjer i ca 1,5 cm tykke biter, legg på bakepapir. Bitene må ha litt avstand, for de skal utvide seg litt.





Stek midt i ovnen på 175 gr i 10 til 15 min. Stekingen kan lure deg litt, for kjeksene er fortsatt myke når du tar de ut. De blir ikke sprø før de er avkjølt. Du må heller passe på fargen, de skal være lyst gylne.

















torsdag 4. juli 2013

Budapestkake



Denne skulle vert med på enhvert kakebord.
Herlig søt marengskake med bær. Enkel og fort gjort å lage. Bare du har vaniljesaus, vaniljekrem (du kan feks lage DENNE ) og mandler i skapet. Resten er mulig de fleste har fra før.





6 eggehviter
3 dl sukker, sukrin el xylitiol
1 pk vaniljesaus uten koking

1 pk mandelflak


Krem, vaniljekrem og bær til fyllet.





Du starter med å piske eggehvitene stive i en fettfri bolle. Ha i sukkeret litt etter litt og pisk hardt til du får marengs.




Ha i pakken med vaniljesaus og rør forsiktig til alt blander seg godt.




Bruk en langpanne og kle den med bakepapir. Smør bakepapiret med smør, så er det enklere å løsne kaken etterpå. Bre marengsen utover.




Strø over en pakke med mandelskiver.




Stek kaken midt i ovnen på 170 gr i ca 20 min.




Legg et nytt bakepapir på benken og snu kaken med en gang over.




Legg langpannen over kaken og la den ligge til kaken er helt kald.




Pisk kremfløte og bland i 2-3 ss vaniljekrem. Bre over når kaken er kald, og ha i det bær eller frukt du liker. Her er jordbær og blåbær. Du kan også bruke frosne bær, men tin de først å hell av bærsaften, så ikke kaken blir gjennombløt.

Start fra ene langsiden og rull, pass på å rull tett til og begynne med, så du ikke får hull i midten av kaken.




Holder seg godt i kjøleskapet til neste dag.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...