Dette er en glutenfri matblogg, jeg er opptatt av å finne gode oppskrifter på både fest og hverdagsmat. Alle oppskriftene her er glutenfrie, men kan brukes som "vanlige" også. Dette er mest fordi jeg har to barn der den ene har cøliaki og den andre ikke, og de skal kunne lete frem til oppskrifter her selv. Håper du finner noe av interesse og legg gjerne igjen en kommentar, det synest jeg er hyggelig :)
tirsdag 26. juni 2012
Rissjokolade
Rå sjokolade med rispuffer
Smelt kokosolje og kakaosmør. Eller bare en av delene. Her ble det altså litt av hvert.
I denne sjokoladen ble det søtet med agave, carob og cacao ble brukt som sjokolade, litt lucuma hadde jeg i, og hempfrø har jeg alltid i min rå sjokolade. Jeg elsker smaken av disse frøene.
Chia frø er også fine å blande i, gir ikke smak, men massse næring. Vaniljeekstrakt brukte jeg for god smak.
Så er det bare å begynne å blande. Om fettet er under 40 gr så er du trygg på at alle næringstoff er intakt i alt det gode du skal blande sammen.
Her ser du cacao og carob.
Lucuma...
Chia og hempfrø...
Bland alt godt og ha i så mye agave (eller annen søtning) og vanilje du vil, smak til underveis
Ha i puffet ris
Kle en form av et eller annet slag med plastposer, da løsner sjokoladen så lett som ingenting
Ha i sjokoladen og sett i kjøleskapet. Det går ikke lange stunden før den er stiv
Skjer opp i biter, oppbevar i kjøleskapet og digg inn i næringsfull sjokolade, hvem vil vel ikke ha det ??
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Tusen takk for kommentar :)