lørdag 2. juni 2012

Fløtegratinerte poteter



Fløtegratinerte poteter er et herlig tilbehør spes til kjøtt og grillmat. Er faktisk enklere å lage enn det kan høres ut som, så kos deg med gode poteter med masse smak.

Du trenger:
poteter
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte
1 fedd hvitløk
1 chalottløk
salt
pepper


Sett stekeovnen på 225 gr.
Skrell potetene (her er ca 8 stk) og del de i tynne skiver. Ha de i en ildfast form.




Ha fløte og rømme i en panne. Finhakk hvitløk og løk, ha i. Krydre med salt og pepper
Rør godt og kok opp




Hell den varme blandingen over potetene og rør forsiktig så sausen dekker alle skivene med poteter.
Om du vil ha fortgang i stekeprossesen så kan du forhåndskoke potetskivene 5-6 min.






Legg gjerne et lag med ost på toppen




Stek midt i ovnen på 225 gr i ca 30-40 min. Sjekk med en kniv om potetene er myke, da er det ferdig. Om du forhåndskoker potetene er det nok med 15-20 min steking.
Om osten blir fort mørk, kan du legge litt folie over formen.




Et eksempel der det er veeeldig godt med fløtepoteter : yrtefilet av svin bakt i ovn, med blomkål og brokkoli til. Er også godt med littegrann peppersaus eller fløtesaus på potetene.

2 kommentarer:

  1. ALltid godt med fløtegratinerte poteter med hvitløk :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjempedeilig, men kansje ikke HVERdagsmat he he...

      Slett

Tusen takk for kommentar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...